Annons

Zlatan fortsätter över VM 2014

Zlatan Ibrahimovic tänker fortsätta i landslaget över VM 2014 i Brasilien. Drivkraften är att slå Henrik Larssons rekord i antal gjorda landslagsmål.
Sport • Publicerad 6 april 2012
Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic talar ut om framtiden i svenska fotbollsmagasinet Fourfourtwo, skriver Expressen.

– Förutom EM i sommar tänker jag satsa mot VM 2014 i Brasilien. Jag tycker ändå att jag gjort det bra om man ser till förutsättningarna, jag har gjort 28 (nu 29) mål för Sverige. Jag vet att Henke Larsson har gjort 37 – det är ett rekord jag vill slå, säger Zlatan Ibrahimovic till Fourfourtwo.

Annons

Den 31-årige anfallaren, som för två år sedan gjorde comeback i landslaget efter en tids uppehåll, har tidigare sagt att han vill få återuppleva ett VM-slutspel till och nu säger han sig beredd att satsa på landslaget över VM 2014. Därmed kommer Ibrahimovic kombinera klubblagsfotboll med landslaget fram till dess, eftersom kontraktet med Milan sträcker sig till 2014.

Oavsett om Sverige kvalificerar sig för VM 2014 är Ibrahimovic nöjd med sin karriär.

– När jag var ung och började spela fotboll så ville jag bli så komplett som möjligt – vara bra på allt. Att folk skulle säga "den killen gör skillnad." Och i dag kan jag säga att jag nått det målet, men det viktigaste är att jag är stolt över att vara den jag är, säger han till magasinet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons