Wejshag: "Känns fantastiskt bra"

GOLF Artikeln publicerades
2 bilder

Efter två års segertorka på Nordiska Ligan står Anton Wejshag som vinnare igen.

På lördagen spelade han hem Isaberg Open för andra gången – och säkrade en plats till Europatourens andra kvalsteg.

– Det känns fantastiskt bra, säger 25–åringen.

Borås Golfklubbs Anton Wejshag inledde årets Isaberg Open stabilt med 69–72, totalt – 3, och låg delad nia, fyra slag ifrån ledningen, inför det avslutande varvet.

– Jag gick sedan in med en positiv känsla och gjorde en av mina bästa rundor för året, säger han med glädje när BT når honom en dryg timme efteråt.

Han sköt fem under par och det räckte för honom att ta sin tredje seger på Nordiska Ligan med ett slags marginal.

– Jag har spelat bra under hela året, men inte lyckats knyta ihop säcken sista dagen. Så det var riktigt härligt att avsluta så felfritt och vinna, säger Wejshag som trivs bra på Isabergs Golfklubb.

Sedan 2012 har han vunnit två gånger där och slutat fyra, sexa, sjua och 33:a.

– Det är ett ställe jag gillar. Det är 45 minuter dit så jag har kunnat sova hemma i veckan. Det är ingen garanti för att spela bra, men ändå skönt.

Wejshag tog ledningen i klubbhuset tidigt och fick vänta spänt en timme innan allting var klart. Om Niklas Lemke, hans huvudmotståndare i slutet, hade gått ett under par de sista fem hålen hade han tvingat fram ett särspel. I stället gick Öijaredspelaren +1 och föll till en delad fjärdeplats. Något som ger Wejshag dubbel lycka.

Han kammar hem 63 000 kronor – men får också en ordentlig skjuts upp på Nordiska Ligans rankinglista, från plats 18 till 6. Vilket garanterar honom en plats till Europatourens andra kvalsteg av tre.

– Det här var sista chansen och jag visste att det skulle krävas en vinst. Att slippa steg ett är väldigt skönt. Det kräver annars både mycket energi och pengar. Nu kan jag i höst bara fokusera på de tävlingarna som är hemma i Norden. Det här gör att segern känns ännu bättre.

Målsättningen är att ta sig ut i Europa. Förhoppningen är att under säsongen spela till sig en kategori på Challengetouren genom att antingen vinna tre gånger eller sluta topp fem på rankingen.

– Det är härligt att jag närmar mig. Det har varit en väldigt fin säsong hittills. Jag har utvecklat de delarna som jag skulle bli bättre på. Nu är det bara att jobba hårt och blicka framåt, säger han.

Härnäst väntar Landeryd Masters 25-27 augusti.

Fakta

Wejshags 2017

Etta i Isaberg Open - Nordiska Ligan

Tvåa i Borre Open - Nordiska Ligan

Trea i Lannalodge Open - Nordiska Ligan

Nia i PGA Championship - Nordiska Ligan

Elva i Fjällbacka Open och Holtsmark Open - Nordiska Ligan

17:e i SM Match - Nordiska Ligan

Han har därutöver en seger och en andraplats på Swedish Golf Tour Future Series.

Visa mer...