Webb–tv: Borås Basket var nära att rubba Solna – men föll ändå till slut

Sport Artikeln publicerades

Streck på er, Borås.
Trots förlusten mot Solna är Borås Basket på rätt sida av slutspelsstrecket.
– Vi gör en bra match, men förlorar mot Sveriges bästa lag, säger storskytten Christopher Anrin.

BASKETLIGAN
BORÅS–SOLNA 92–97

I vad som kan få en uppföljare i kvartsfinalspelet (där seriesegrarna ställs mot åttan) föll Borås Basket knappt mot Solna. Stockholmarna vann därmed sin tolfte raka match och verkar i dagsläget oslagbara på svensk mark. Men Borås höll jämna steg med sina motståndare hela matchen och först i den fjärde perioden ryckte gästerna till seger.
– Alltid jobbigt att förlora, men det här var ingen skam. Vi är nykomlingar, det får man inte glömma, säger Anrin som hade en nyckelroll i matchen.

Det var Anrins skytte som gjorde att Borås lyckades kämpa sig tillbaka in i matchen när Solnas tycktes ha avgjort tidigt. Anrin satte trea efter trea och lagkamraterna Jonas Larsson och Dennis Springs ville Striden under korgarna Borås fallinte vara sämre. Borås Basket satte sju trepoängare i rad innan den första missen utifrån kom.
– Skyttet var helt klart godkänt. Tanken var väl inte att jag skulle skjuta så mycket, men jag fick bra passningar och kände mig het, säger Anrin som själv satte sex raka treor innan han missade en i slutskedet.

Borås gjorde hela 30 poäng i den tredje perioden och gick från underläge med 13 poäng till ledning med en inför de avslutande tio minuterna. Då hade också Dennis Springs kommit igång ordentligt. Trots foulnöd (tre stycken efter drygt halva matchen) spelade Springs aggressivt i försvaret och såg till att Solnas Brandon McKnight, som hade gjort 19 poäng efter två perioder, faktiskt inte gjorde fler poäng i matchen.

Avsaknaden av McDade under korgarna gjorde att Michael Kingma fick slita mycket ensam. Den store australiern gjorde det förtjänstfullt, men i slutet av matchen orkade han inte stå emot Solnas kraft.

Borås gick runt på mycket folk och avbytarna som kom in tog för sig.
– Jag är väldigt nöjd med alla som spelade. Vi var tvungna att vila Kingma och Anrin ibland, men de som kom in från bänken skötte sig utmärkt, säger Anders Jonsson.

I den sista perioden var Solna alldeles för bra. Laget lyste av självförtroende efter elva (nu tolv) raka segrar. Stockholmarna satte fem treor och tog elva returer mot Borås ynka två.
– Att slå Borås borta är svårt. Jag tycker att dom gjorde en väldigt bra match så vi är glada över den här segern, säger Pekka Salminen, coach för Solna