Annons

Viktor Claesson är klar för Elfsborg

Den 19-årige supertalangen Viktor Claesson presenterades idag på en presskonferens.
Sport • Publicerad 29 juli 2011
Viktor Claesson på dagens presskonferens.
Viktor Claesson på dagens presskonferens.Foto: 

BT avslöjade redan den 5 juli att klubben intensivt jagat IFK Värnamos supertalang Viktor Claesson, 19. Idag presenterades han på en presskonferens.

- Vi har följt Viktor i flera år när han spelat i pojklandslagen och de sista 1,5 åren har vi följt honom noga i IFK Värnamo. Han är en spelare som passar i Elfsborg. Han är passningsskicklig, han har bra speluppfattning och bidrar med mycket framåt. Vi ser det som en väldigt bra förstärkning, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Annons

Viktor Claesson kommer att spela kvar i IFK Värnamo, som spelar i Superettan, säsongen ut. Han ansluter till Elfsborg 1 januari 2012.

- Jag kommer till en bra klubb. En klubb som spelar bra fotboll, säger Viktor Claesson.

Viktor Claesson har jagats av av flera klubbar i både Sverige och utomlands. Men han säger att Elfsborg alltid varit förstavalet och att han tror att han kan fortsätta att utvecklas här.

Carl-Magnus Höglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons