Annons

"Vi har inte pratat om att jaga mål"

Hemligheten bakom målfesten?
Att inte prata om att göra mål.
– Vi har inte pratat målskillnad en enda gång eller att jaga mål, säger förbundskaptenen Janne Andersson efter 8–0 mot Luxemburg.
Fotboll • Publicerad 7 oktober 2017
Foto: Sören Andersson/TT

Nederländernas förbundskapten Dick Advocaat fick, enligt TV4 Fotbollskanalen, i veckan frågan om han trodde att Sverige kunde vinna med 8–0.

Advocaats svar till reportern var att det var en korkad fråga.

Annons

– Idrott är fantastiskt och när man är på den vinnande sidan blir det ännu mer fantastiskt. Det går inte att förutse. Så jag kanske kan förstå hans reaktion, för det är inte ofta det blir den här typen av resultat, säger Andersson.

– Men de som såg matchen... det är inte ologiskt att det blev som det blev, som matchen rullade på.

På presskonferensen förklarade förbundskaptenen varför han inte spelade Albin Ekdal på mittfältet.

– Han har haft en besvärlig tid, haft problem och haft ont den här veckan. Albin hade nog kunnat spela, men jag valde att inte ta med honom i konkurrenssituationen efter hur han har mått och sett ut med sin rygg. Nu är det en ny situation till matchen på tisdag om han är uttagningsbar. Jag hoppas och tror att han blir bättre och så får vi se hur han hanterar det.

8–0 är ett rekordresultat i kvalsammanhang för landslaget.

– Det är väldigt bra att ha med i den tabell vi verkar i just nu. Framför allt är det väldigt bra utifrån att det kan bli en målskillnadsaffär. Då är de här målen tunga. Om det är ett rekord eller inte är inte lika viktigt, säger Janne Andersson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons