Nyheter

Explosion vid flerfamiljshus – hördes över stora delar av Borås

Borås Artikeln publicerades
Foto: JOAKIM ERIKSSON

Någon form av sprängladdning detonerade vid ett flerfamiljshus på Byttorp under natten till lördagen. Ingen person kom till skada vid händelsen som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Däremot väcktes stora delar av Borås av smällen och huset har fått skador.

Natten till lördagen detonerade någon form av sprängladdning vid ett flerfamiljshus på Byttorp. Polisens teori är att någon ska ha kastat upp sprängladdningen till en balkong där den sedan ska ha gått av.

Smällen ska ha hörts över stora delar av Borås och SOS fick en mängd samtal om händelsen strax efteråt.

Räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen där de möttes av glassplitter och att delar av balkongen slitits sönder. Däremot kom inte någon person till skada.

Lägenhetsinnehavaren var själv inte hemma.

En teknisk undersökning har gjorts under dagen och nu inväntar man protokollet från undersökningen om eventuella spår.

– Visar det sig att det har varit en ”banger” som gått av kommer det inte finnas så mycket spår, det blir mest lite pappersrester kvar av en sådan. Oftast är det ju sådana men vi får se vad som händer, säger Per-Anders Aronsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Även grannens balkongdörr fick skador vid explosionen.
Foto: Johan Valkonen
Även grannens balkongdörr fick skador vid explosionen.

För att ta reda på mer kommer dörrknackning att ske i området. Man har även pratat med lägenhetsinnehavaren under dagen.

– Vi kommer att prata med grannar och de som bor i närheten. Alla lär väl ha hört smällen men det intressanta är ju om de har sett eller hört någonting innan den, säger Per-Anders Aronsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Finns det någon känd hotbild mot personen som bor på adressen?

– Nej, personen säger att det inte gör det. Men vi kommer givetvis titta närmare på det och även undersöka andra i närheten. Det kan ju vara så att någon har kastat snett eller att det helt enkelt är ett misstag.

Så teorin är att någonting har kastats upp på balkongen?

– Ja, det är känslan just nu i alla fall. Men vi tittar givetvis på alla möjligheter.

Det finns ännu ingen misstänkt för händelserna som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

LÄS MER: Experten om bangers: ”Som dynamit”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.