Uppgifter: Serie A-klubb vill värva Rohdén

Fotboll Artikeln publicerades
Marcus Rohdén befinner sig just nu på landslagssamling i Stockholm.
Foto: Erik Simander/TT
Marcus Rohdén befinner sig just nu på landslagssamling i Stockholm.

Marcus Rohdén berättade för BT i veckan att han letar ny klubb, men gärna stannar i Italien. Enligt uppgifter i Corriero dello Sport kan han få som han vill.

När BT i tisdags träffade Marcus Rohdén hymlade han inte med att han vill lämna Crotone efter degraderingen till Serie B.

– Målsättningen är att hitta en ny klubb, sade han då.

Och en klausul i kontraktet gör att han kan värvas av andra klubbar för en förutbestämd summa i sommar.

– Jag är öppen för det mesta, men högsta prioritet är en klubb i någon av de europeiska toppligorna. Jag stannar gärna i Italien, men stänger inga andra dörrar, uppgav Rohdén för BT.

Enligt ansedda Corriero dello Sport visar nu Udinese intresse för den förre elfsborgaren. Klubben slutade på 14:e plats i Serie A och har sedan tidigare en svensk i truppen – mittfältaren Svante Ingelsson.

I samband med BT:s intervju med Rohdén i tisdags, alltså innan uppgifterna om Udinese hade kommit, svarade ex-elfsborgaren så här på frågan om att eventuellt byta klubb inom Italien:

– Det är varken mer eller mindre aktuellt än att flytta till någon annan toppliga i Europa, men jag stortrivs i landet, har lärt mig språket ganska bra och gillar kulturen.