Annons

Uppgifter: Serie A-klubb vill värva Rohdén

Marcus Rohdén berättade för BT i veckan att han letar ny klubb, men gärna stannar i Italien. Enligt uppgifter i Corriero dello Sport kan han få som han vill.
Fotboll • Publicerad 25 maj 2018
Marcus Rohdén befinner sig just nu på landslagssamling i Stockholm.
Marcus Rohdén befinner sig just nu på landslagssamling i Stockholm.Foto: Erik Simander/TT

När BT i tisdags träffade Marcus Rohdén hymlade han inte med att han vill lämna Crotone efter degraderingen till Serie B.

– Målsättningen är att hitta en ny klubb, sade han då.

Annons

Och en klausul i kontraktet gör att han kan värvas av andra klubbar för en förutbestämd summa i sommar.

– Jag är öppen för det mesta, men högsta prioritet är en klubb i någon av de europeiska toppligorna. Jag stannar gärna i Italien, men stänger inga andra dörrar, uppgav Rohdén för BT.

Enligt ansedda Corriero dello Sport visar nu Udinese intresse för den förre elfsborgaren. Klubben slutade på 14:e plats i Serie A och har sedan tidigare en svensk i truppen – mittfältaren Svante Ingelsson.

I samband med BT:s intervju med Rohdén i tisdags, alltså innan uppgifterna om Udinese hade kommit, svarade ex-elfsborgaren så här på frågan om att eventuellt byta klubb inom Italien:

– Det är varken mer eller mindre aktuellt än att flytta till någon annan toppliga i Europa, men jag stortrivs i landet, har lärt mig språket ganska bra och gillar kulturen.

Malin HenriksonSkicka e-post
Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons