Annons

Tunga avhopp inför Göteborgsvarvet

Två heta namn tvingas avstå från start i Göteborgsvarvet på lördagen.
Kenyanske stjärnan Wilson Kipsang känner sig inte i form. I damklassen saknas VM-hinderlöparen Maria Larsson.
Friidrott • Publicerad 18 maj 2018
Inte så glad idag – Wilson Kipsang är inte i form för Göteborgsvarvet.
Inte så glad idag – Wilson Kipsang är inte i form för Göteborgsvarvet.Foto: Seth Wenig

Wilson Kipsang är den största stjärna som varit anmäld till årets Göteborgsvarvet, men känner sig inte i form för att tävla. Han ska dock delta i arrangemanget på något sätt. Enligt Göteborgs-Posten kan Kipsang bli starter för halvmaran med omkring 60 000 anmälda löpare.

I så fall en ny merit för den 36-årige kenyanen, som är ensam om att ha vunnit maratonloppen i såväl Berlin, London som New York.

Annons

Med Wilson Kipsang vid sidan går favoritrollen i herrklassen till hans landsman Richard Mengich, som har banrekordet från 2016 men tvingades bryta förra året.

Även i damklassen har ett spännande namn lämnat återbud.

– Maria Larsson har ljumskproblem och kan inte starta, säger Per Crona i tävlingsledningen till TT.

Örgrytes VM-hinderlöpare har fina meriter från Lidingöloppet, och sågs som främsta utmanare till Isabellah Andersson om SM-titeln.

Bland favoriterna i damklassen nämner Crona den 16-åriga etiopiskan Meseret Belete Tola, som anses vara en stor talang. En intressant start, lite bakom favoriterna, gör också skidåkaren Hanna Falk.

Micke Larsson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons