Annons

SVT sänder fotbolls-EM 2021

Fotboll (TT) • Publicerad 5 december 2019
Sverige tog VM-brons i Frankrike i somras. Nu står det klart att SVT sänder lagets nästa mästerskap, EM 2021. Arkivbild.
Sverige tog VM-brons i Frankrike i somras. Nu står det klart att SVT sänder lagets nästa mästerskap, EM 2021. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

SVT har säkrat rättigheterna att sända mer mästerskapsfotboll. Det är nu klart att kanalen sänder damernas fotbolls-EM i England 2021, damernas U17-EM i maj 2020 och herrarnas U21-EM sommaren 2021, utöver det stundande Europamästerskapet för herrar nästa sommar.

"Fotbolls-VM i somras blev en supersuccé i hela Europa och en tv-framgång i Sverige. Därför känns det enormt roligt att vi på SVT nu säkrat rättigheterna till bronshjältarnas nästa stora mästerskap", säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT, i ett pressmeddelande.

Herrarnas EM 2020 kommer även sändas av SVT som tillsammans med TV4-koncernen och Cmore har rättigheterna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons