Annons

Sverige förlorade OS-finalen

Handbollslandslaget förlorade OS-finalen mot Frankrike med 21–22. Sverige slutade därmed på ett guld, fyra silver och tre brons i OS.
Sport • Publicerad 12 augusti 2012
Foto: JANERIK HENRIKSSON

Det räckte inte med en hjälteinsats. Det hade krävts något mer. En bragd. Sverige nådde inte dit.

Frankrike försvarade OS-guldet i handboll efter 22–21 i finalen.

Annons

Sverige har ändå gjort mer än vad någon hade hoppats och trott under några magiska veckor i London. OS-silvret är den första mästerskapsmedaljen sedan 2002 och en välförtjänt belöning för storstjärnan Kim Andersson.

Andersson togs hårt i sin sista landskamp och fick ont om utrymme för sitt skott och sina framspelningar.

För tredje matchen i rad startade Sverige med en ny målvakt. Johan Sjöstrand var bra, men hade problem med Michael Guigous straffskytte.

Första halvlek präglades annars av strålande försvarsspel av båda lagen.

Dalibor Doders skada tvingade fram förändringar på nio meter. Jonas Larholm kom in i mitten och gjorde sin bästa landskamp på flera år. Sverige gick ifrån till 5–3 innan Frankrike började hitta rätt.

Med kvarten var ledde Frankrike med 16–13 och det hade varit avgjort utan Sjöstrands storspel. Sverige hittade ny kraft och i näst sista minuten satte Niclas Ekberg 20–21 på straff.

Men Frankrike svarade med ett nytt mål – och OS-guldet var försvarat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons