Annons

Svensson: Jag fortsätter i landslaget

Anders Svensson, 35, fortsätter i det svenska landslaget.
– Jag känner att jag fortfarande håller, säger mittfältsstjärnan.
Sport • Publicerad 20 juni 2012
Elfsborgs Anders Svensson sa efter gårdagens match mot Frankrike att han kan tänka sig att fortsätta i landslaget, om han blir uttagen.
Elfsborgs Anders Svensson sa efter gårdagens match mot Frankrike att han kan tänka sig att fortsätta i landslaget, om han blir uttagen.Foto: Laurent Cipriani

Svensson fyller 36 år i juli, och har länge deklarerat att EM 2012 troligtvis är hans sista mästerskap. Gårdagens match mot Frankrike trodde många var hans sista landskamp.

Så blir det inte.

Annons

Efter att ha duschat länge kom Svensson till den mixade zonen och sa i natt till BT, och övrig media på plats, att han vill fortsätta i landslaget:

– Jag tycker fortfarande att jag tillför laget kvalitet. Självklart förstår jag att det finns unga spelare som kanske kommer att få spela mer än mig framöver, men jag känner ändå att jag i dagsläget platsar i truppen och tillför något.

I segermatchen mot Frankrike gjorde båda ex-elfsborgarna Samuel Holmén och Emir Bajrami mästerskapsdebut. Bajrami spelade matchens första 45 minuter och Holmén de sista tolv.

– Jag var oerhört taggad och det kändes skönt att få spela en så här stor match, men jag var inte mer nervös än jag är inför vanliga matcher, sa Bajrami till BT efteråt.

Holmén var nära att bli målskytt, men hans skott tog i ribban på stopptid. Returen rakade Sebastian Larsson in i mål, vilket gav slutresultatet 2–0.

– Efteråt önskar man så klart att man hade satt den, man vill ju alltid göra mål. Men eftersom "Seb" satte returen spelar det mindre roll, säger "Sampa".

Annelundssonen hann dessutom dra på sig en varning, bara efter några sekunder på planen.

– När man väl får chansen att skriva in sig i historieböckerna måste man ju göra det på något vis, säger han med ett skratt.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons