Annons

Svenskt silver efter Öbergs galna vändning

Hanna Öberg förde Sverige till silver i skidskyttestafetten i OS i Pyeongchang.
Vitryssland vann och Frankrike tog brons.
Skidskytte • Publicerad 22 februari 2018
Sveriges Hanna Öberg efter målgång i damernas stafett.
Sveriges Hanna Öberg efter målgång i damernas stafett.Foto: Terje, Pedersen

Linn Persson och Mona Brorsson inledde med totalt tio bommar i ganska stökiga vindar och var inledningsvis långt bak på de två första sträckorna.

Men en sak skilde mot mixedstafetten för Brorsson:

Annons

– Inga straffrundor i dag. Jag har verkligen jobbat mycket mentalt de senaste dagarna. Och så kommer jag hit och ska skjuta i de här förhållandena. Men jag är så nöjd att jag lyckades sätta skotten, säger Mona Brorsson.

Sverige var 1,5 minut bakom Finland efter två sträckor.

Bra skjutning av Anna Magnusson och framför allt felfritt av Hanna Öberg, som gick ut som åtta, förde snabbt upp Sverige till medaljstriden och ut från sista skjutningen låg Sverige trea, sekunder bakom Frankrike.

– Jag är inte förvånad om Hanna åker ikapp de där. Hon har en jäkligt bra plan för vad hon ska göra om det blir en spurt, säger Brorsson.

På spurtvarvet tog sig Öberg förbi fransyskan och jagade vidare efter Vitryssland som tog guldet. Till slut vann Vitryssland med 10,7 sekunder före Sverige och Frankrike var ytterligare sju sekunder bakom. Norge tog fjärdeplatsen, halvminuten bakom vitryskorna.

Och förbundskapten Wolfgang Pichler kom med glada besked samtidigt som Öberg fick en puss på kinden.

– I morgon blir det ingen träning!

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons