Stenson: "Nära att driva en till galenskap"

Golf (Augusta, TT:s utsände) Artikeln publicerades
Henrik Stenson hade inget med segern att göra i US Masters på Augusta.
Foto: Christer Höglund/TT
Henrik Stenson hade inget med segern att göra i US Masters på Augusta.

74–72–67–73 gav 286 slag.

I den dollardränkta sporten golf premierades den insatsen med en vacker slant men knappast en placering att skryta om.

Henrik Stenson landade långt ned i US Masters resultatlista.

Det har gått upp och ned i alla år och det är ett spel som är nära att driva en till galenskap ibland, säger han.

Medan Francesco Molinari slog i vattnet, Tony Finau rasade ihop och Xander Schauffele och Patrick Cantley kom från bakvattnet och blandade sig i den pågående kampen om den gröna kavajen, stod Stenson och filosoferade.

De avslutande 18 hålen var... tja, ungefär som de tidigare vid årets besök på Augusta National Golf Club. Några slag hit som han kände sig tillfreds med, några andra dit som gnagde och som han helst velat slå om.

Stensons 14:e Masters blir inte den han plockar fram som en av de mest minnesvärda den dag han lägger av.

Svingen bråkade

-Jag tycker att jag spelade rätt bra på de första nio, bland det bättre jag gjort den här veckan, men jag brände några riktigt bra birdiechanser i början och hade en bogey. Det kändes som om vi hade några chanser att komma igång att göra ett bra varv, men de sista nio tappade vi "feelingen" igen.

-Svingen bråkade, jag slog några vilda drivar och några dåliga järnslag. Det var mycket kämpa på vägen in.

Nu väntar en vecka ledigt innan en ny intensiv tävlingsperiod tar vid.

-Jag ska spela sju av åtta veckor framöver, säger Stenson.

Redan i maj väntar nästa major, PGA-mästerskapen och sedan kommer US Open i juni och British Open i juli.

Förhoppningsvis med en finjusterad Stenson.

-Vi får jobba vidare. Vi har grejor vi kan göra bättre. Det är inte mycket mer att göra än det, säger han.

Stenson pratade tidigare i år om att han emellanåt lider av brist på motivation. Den biten tonar han ned.

-Motivationen drivs ju av målsättningarna. Jag har i stort sett lyckats vinna det jag kan vinna, men man vill vinna mer. Då krävs det att spelet är bättre, säger han och gör en jämförelse med Formel 1.

-Det hade inte varit så kul att sitta i en bil och bara ha treans växel att kära på när de andra grabbarna har både fyrans och femmans. Jag vet ju att jag har både fyran och femman, men får man inte fram dem är det tufft.

Norén delad 62:a

-Spelar man inte närmre toppen av sin kapacitet blir det jobbigt och svårt att vara med och slåss i toppen, där man vill vara. Jag är ganska envis och känner jag inte att spelet är där det ska vara, så har vi tålamod och kämpavilja för att få det att bli bättre.

Efter Fanny Sunessons inhopp i Masters är snart Glen Murray tillbaka som caddie.

-Det var kul att göra en vecka med Fanny här och det var kul att ha med henne. På så vis var det en trevlig vecka fast inte resultatet blev som vi ville ha det, säger Stenson.

Alex Norén, andre svensk i Masters, slutade delat sist, 62:a plats, av de som klarade kvalgränsen på Augusta. Norén noterade en 74-rond, två över par, under söndagen och slutade på totalt åtta över.

Henrik Skiöld/TT

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.