BASKET

Damligan: Eskilstuna Basket–Mark Basket 59–83 (slut).

(15–26, 12–14, 16–23, 16–20)

Bästa poänggörare, Mark: Marissa Kastanek, 20.

Kommentar: Eskilstuna hade som väntat inte mycket att sätta emot Mark. Kinnalaget tog därmed två viktiga poäng och befäste sin slutspelsplats. Eskilstuna får fortsätta att kämpa för säsongens första seger.

Basketettan, herr: Borås Basket–Eskilstuna Basket 105–97 (slut, efter förlängning).

Bästa poänggörare, Borås: Emil Lundstedt, 25.

Kommentar: Svängig match, som Eskilstuna som mest ledde med 20 poäng. Borås kom dock ikapp och förbi. 92–92 vid full tid innebar förlängning, och där var Borås starkast.

Basketettan, dam: Brahe Basket–BG Mark 56–48 (slut).

Bästa poänggörare, Mark: Julianne Karlocai, 11.

Kommentar: Mark ledde länge, men föll till slut. Den stora skillnaden mellan lagen var Brahes Frida Jern Bruhn. 24-åringen gjorde flest poäng (21), tog flest returer (16) och stal flest bollar (5) i matchen.

HANDBOLL

Division I: Borås HK–Mantorp 25–33 (slut)

Kommentar: BHK var bra med första kvarten, sedan började laget blekna. I halvtid låg hemmalaget under med två mål, och i andra halvlek fortsatte raset.

ISHOCKEY

Division I: Nybro Vikings–Borås Hockey 4–0 (1–0, 3–0, 0–0)

Kommentar: Förre BHC-spelaren Sebastian Benker sänkte sitt gamla lag genom att göra två mål och spela fram till ett tredje.

Division I: IK Pantern–Nittorps IK 6–1 (1–0, 1–0, 4–1)

Mål, Nittorp: 4–1 Axel Eidstedt (52.50).

Kommentar: När Pantern gjorde 3–0 fem minuter in i tredje perioden avgjordes matchen. Efter det rann siffrorna i väg, och innan slutsignalen ljöd hade Pantern petat in ytterligare tre mål.

Har vi missat något? Hör av dig! Maila oskar.palsson@bt.se eller ring sportredaktionen, 033-7000 760. Tack!