"Ser Anton som förlorad"

Fotboll Artikeln publicerades

Anton Lans, 24, är på väg till Gefle.

Enligt uppgift till BT har mittbacken nobbat Elfsborgs kontraktförslag för att flytta norröver.

– Jag ser Anton som förlorad, säger Elfsborgs manager Magnus Haglund.

Lans har spelat från start i de två senaste allsvenska matcherna, mot Norrköping hemma och Häcken borta.

Om det blir spel i säsongsavslutningen mot Falkenberg på lördag återstår att se - men oavsett blir det mittbackens sista framträdande i Elfsborg för den här gången.

Enligt uppgift till BT har Lans så gott som gjort klart med Gefle och förväntas presenteras inom kort.

BT har sökt Anton Lans för en kommentar utan resultat, men Elfsborgs manager Magnus Haglund bekräftar att en flytt är nära förestående:

– Det jag kan säga är att jag ser Anton som förlorad. Vi erbjöd honom ett nytt kontrakt och hade gärna sett att han stannat, men jag förstår samtidigt att en kille som ska fylla 25 år till våren och inte riktigt tagit en ordinarie plats här vill testa vingarna någon annanstans.

BT når Hasse Berggren, den tidigare Elfsborgsforwarden, numera sportchef i Gefle, som dock inte vill kommentera uppgifterna:

– Vi var så förbannat dåliga mot Kalmar senast och vi har sagt att vi ska mjölka ur allt vi har i sista omgången på lördag innan vi blickar framåt. Så vad gäller potentiella nyförvärv eller så har jag inget att säga, säger Berggren.

Vad har du för bild av Anton Lans?

– En mittback i Elfsborg som inte haft så mycket speltid under säsongen.

Med Lans borta, det faktum att veteranen Anders Svensson tackar för sig och att Sebastian Holmén längtar utomlands gör att backsituationen i Elfsborg är minst sagt prekär.

– Det är inte konstigt att det rör på sig emellanåt. Men man kan väl säga att vi kommer lägga lite extra fokus på att hitta en ny mittback framöver, säger Magnus Haglund.

Andreas Klarström slutar även han och Daniel Mobaeck har utgående kontrakt - hur skulle du sammanfatta backsituationen i dagsläget?

– Lite som jag sa, vi kommer närmast lägga extra fokus på att hitta en ny mittback.

Uppgifter säger att ni är på väg att hämta en ny back från Norge?

– Det där är ju inget jag kan kommentera, det viktigaste för mig är att vi får in en spelande mittack som passar in i Elfsborgs sätt att spela fotboll, säger Magnus Haglund.