Annons

Personbästa och poängavdrag

Den yngsta i den svenska truppen har OS-debuterat.
Sport • Publicerad 29 juli 2012
Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Med en miss och poängavdrag i fristående – men också tangerat personbästa i hopp.

Gymnasten Jonna Adlerteg är i vilket fall som helst till freds med sig själv.

Annons

– Jag tycker att jag gjorde en väldigt bra tävling och är väldigt nöjd med min prestation, säger 17-åringen till TT efter tävlingen på söndagsmorgonen.

Hon inledde sin kvalificeringstävling med en snygg insats i favoritgrenen barr. Den följdes upp av en serie på bommen där Adlerteg såg bra ut innan hon i en sekvens var nära att tappa balansen men ändå lyckades stå kvar.

TT: Hur viktigt var det?

– Det var väldigt viktigt. Om man faller är det inte så kul, då är det bättre att klara serien med ett vingel.

Även i det fristående såg det bra ut med höga hopp och bra landningar. Men alldeles i slutet av serien fick Adlerteg för hög fart, for i väg och satte en fot på den röda ramen som omger mattan, vilket ger poängavdrag.

Själv tar hon det med jämnmod, och säger att sekvensen det hände i ska ge en extra tiondels poäng, medan foten på ramen gav lika mycket i avdrag.

– Det blev plus minus noll, säger hon med ett skratt.

Adlerteg avslutade sedan med ett mycket bra hopp som gav tangerat personbästa med 13,6 poäng.

Personbästa i mångkampen, satt tidigare i juli, är 54,40 – nu fick Adlerteg totalt 52,199. Åtta gymnaster i varje delgren går till final och 24 i mångkampen. Adlerteg är inte tippad att kunna ta sig till någon final men först sent på söndagskvällen är det klarlagt.

TT: Räcker det här till någon final?

Annons

– Jag tror inte det, men det återstår att se.

Adlerteg satsar mot Rio de Janeiro 2016 och är i London mest för att se och lära. Hon tycker det har varit bra att få prestera under nervositet, inför stor publik och med allt det stök ett OS innebär.

– Alla sådana här mästerskap har sin egen cykel. Det ger väldigt mycket erfarenhet, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons