Periodrapport Luleå-Mark Basket

Följ BT:s periodrapportering från det första kvartsfinalmötet mellan Mark Basket och Luleå.
Basket • Publicerad 22 mars 2018

Luleå har gått som tåget under grundserien och förlorade bara en match. Mark kommer att få det tufft i den första kvartsfinalen mot ett lag de inte varit i närheten av att hota de gånger de ställts mot varandra.

Första perioden 25–19

Mark inledde starkt och gick upp i ledning med 11–14. Amerikanskorna Alexis Hyder och Janee Thompson var de som skapade farligheter framåt.

Sedan växlade Luleå upp och framförallt Jessica Thomas upp och svarade för tio raka poäng och skickade upp hemmalaget i 21–14 ledning.

Andra perioden 50–29 (25–19, 25–10)

Mark höll jämna steg med hemmalaget inledningsvis. Halvvägs in ökade dock Luleå tempot och tryckte på tungt framåt. Mark kunde inte svara och ligger under med över 20 poäng efter halva matchen.

Kan de repa sig inför den andra halvan av matchen eller kommer det att bli en storförlust?

Tredje perioden 74–52 (25–19, 25–10, 24–23)

Gästande Mark inledde starkt och lyckades minska gapet till Luleå under inledningen av den andra halvleken. Men när slutsignalen löd var det ändå Luleå som vann perioden med siffrorna 24–23.

Bästa poängplockare i Mark så här långt är Janee Thompson och Alexis Hyder på 17 poäng vardera. I Luleå har Jessica Thomas svarat för 20 poäng.

Fjärde perioden 99–69 (25–19, 25–10, 24–23, 25–17)

Det blev en väntad storförlust för Mark borta mot Luleå. Efter en stark inledning under de första minuterna i matchen så tryckte Luleå på gasen och Mark hängde helt enkelt inte med.

Alexis Hyder och Janee Thompson var poängbäst med 23 poäng vardera.