Annons

Översjö tog SM-guld med Eslöv

Söderhamn orkade inte stå emot Eslöv i den tredje och avgörande SM-finalen.
Sport • Publicerad 23 april 2012
Mattias Översjö blev segerhjälte.
Mattias Översjö blev segerhjälte.Foto: Lennart Magnusson/BT-arkiv

Maskinen Eslöv försvarade guldet från förra året och tog sin sjunde SM-titel i bordtennis på åtta år.

– Det här var min andra vinst med Eslöv och just nu är man helt tom. Det är fantastiskt skönt, sade Eslövs matchvinnare Mattias Översjö.

Annons

Efter att Eslövs Xu Hui inlett med att vinna i tre raka set mot Viktor Brodd var det dags för det som skulle visa sig vara nyckelmatchen.

Mattias Översjö hade aldrig tidigare slagit Jon Persson. Med tanke på att Persson imponerat stort i hela slutspelet talade det mesta för utjämning.

– Jag tyckte att Jon blev stressad. Dessutom stod jag upp bra i backhandduellerna, sade Översjö.

Vände och vann

Efter att Översjö vunnit de två första seten kom Persson tillbaka starkt, och när Söderhamnsspelaren fick 4–0 i fjärde set var nog de flesta inställda på att matchen skulle gå till skiljeset.

Men plötsligt tog Översjö nio raka poäng och vann setet med 11–5 och därmed också matchen.

– Jon har inte kunnat träna hårt på två veckor och det lyser igenom. Han vågar inte lita på sitt spel, sade Söderhamns tränare Peter Blomquist om Persson, som har haft känning av en gammal skada.

Hampus Nordberg reducerade till 1–2 genom att vinna i tre raka mot Mattias Stenberg, men längre orkade inte Söderhamn stå emot Eslöv.

Jon Persson visade prov på sitt kunnande när han gick fram till 10–7 i första set mot Xu Hui. Fem poäng senare hade dock Eslövs omöjlige kines tagit hem första set och sedan kontrollerade han spelet matchen ut.

– Vi pendlar alldeles för mycket i kvalitet, sade Blomquist.

Annons

Sjunde SM-guldet

Glädjen var desto större i Eslöv som bärgade sitt sjunde SM-guld i sin åttonde raka och totalt tionde final. Det är ingen tvekan om vem som dominerat svensk elitpingis det senaste decenniet.

– Just nu känns det fantastiskt skönt. Det är visserligen måndag i Eslöv, men fira ska vi, sade Översjö.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons