Annons

Östersund ställs mot Arsenal i Europa League

Mesut Özil, Alexis Sanchez och Alexandre Lacazette.
Den stjärntrion väntar för Östersund i Europa Leagues sextondelsfinal.
Östersund • Publicerad 11 december 2017
Foto: Kirsty Wigglesworth

Östersund kommer att få möta engelska storlaget Arsenal i nästa runda av Europa League. Det står klart efter lottningen i schweiziska Nyon.

Med bara två bollar kvar var det antingen portugisiska Braga eller Arsenal som skulle bli Östersunds motståndare – det blev de sistnämnda.

Annons

Östersund inleder dubbelmötet mot Londonlaget på hemmaplan den 15 februari. Returmötet spelas på Emirates Stadium i London veckan därpå.

Inför lottningen fanns det lag som Arsenal, AC Milan och Atlético Madrid bland de potentiella motståndarna. Östersund tog en – Köpenhamn en annan. FC Köpenhamn fick svårast tänkbara motstånd i form av Atlético i sin sextondelsfinal.

Bara genom att ta sig hit har Östersund gjort något som ytterst få svenska lag gjort tidigare, särskilt om man tittar på den här sidan millennieskiftet.

Senast var det Helsingborg säsongen 2007/2008, som efter att ha tagit sig genom en grupp bestående av Panionios, Galatasaray, Austria Wien och Bordeaux fick spela sextondelsfinal i den dåvarande Uefacupen mot nederländska PSV Eindhoven. Där blev det förlust i båda matcherna.

Det återstår att se vad Östersund och Graham Potter kan hitta på mot Mesut Özil, Alexis Sanchez och de andra stjärnorna i "The Gunners".

Artikeln uppdateras.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons