Annons

Oskar Pålsson: Oskar Pålsson: Bra speluppfattning, Janne!

Marcus Rohdén i stället för Ken Sema. Säkerhet framför populism. Janne Anderssons val andas god speluppfattning.
Oskar PålssonSkicka e-post
Kommentar • Publicerad 15 maj 2018
Oskar Pålsson
Detta är en personligt skriven text i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
BT:s Oskar Pålsson tycker att Janne Andersson val, att ta med Marcus Rohdén till VM, var klokt.
BT:s Oskar Pålsson tycker att Janne Andersson val, att ta med Marcus Rohdén till VM, var klokt.Foto: TT/BT

Rohdén beskrevs som den stora skrällen när förbundskapten Andersson presenterade den blågula VM-truppen. Det stämmer naturligtvis i en jämförelse med övriga 22 spelare, där det helt saknades skrällar. Men i ett större perspektiv var det ingen skräll – vi var många som på förhand spekulerade i att just Rohdén och Ken Sema slogs om den sista yttermittfältsplatsen.

I Marcus Rohdén får landslagsledningen en flexibel slitvarg. Han behärskar samtliga mittfältspositioner, har enorma lungor som mäktar med en mängd löpningar från ett straffområde till det andra.

Annons

Med tanke på skadehistoriken på flera spelare (Albin Ekdal, Ola Toivonen, Emil Krafth) kan tränarteamet tvingas till hastiga rockader när tre gruppspelsmatcher ska avverkas på tio dagar, och då kan en spelare som Marcus Rohdén vara om inte guld, så kanske åtminstone en slutspelsplats, värd?

Viktor Claesson var given i VM-truppen, och med Jakob Johansson skadad och bestämt nej från Pontus Wernbloom blev även Oscar Hiljemark det. Att tre Elfsborgsfostrade spelare får följa med till sportens mest prestigefyllda mästerskap är ett starkt betyg till Boråsklubben – och att samtliga spelar på mittfältet är ganska talande för var på planen som Elfsborgs styrka det senaste decenniet har varit belägen.

Annons
Annons
Annons
Annons