Nya pointguarden: ”Jag vill köra igång”

Basket Artikeln publicerades
Marks Baskets nya amerikanskor, Paloma Anderson och Chase Coley.
Foto: Mia Höglund
Marks Baskets nya amerikanskor, Paloma Anderson och Chase Coley.

Mark har gjort klart med två nya spelare.

En amerikansk duo som ska få laget att lyfta.

– Jag är redo att göra jobbet, säger Paloma Anderson.

De två nyförvärven Paloma Anderson och Chase Coley, båda från USA, som har kontrakt säsongen ut har inte mer än landat på svensk mark – innan de introduceras för sina nya lagkamrater och sin hemmaplan, Kinnahallen.

Duon möttes för första gången i Chicago och reste vidare tillsammans till Kinna. De sitter på träbänken en trappa ner, inne i omklädningsrummet, där de fått var sitt matchställ. Med rosa nummer på bröstet till Coleys förtjusning.

– Vi har haft en lång men rolig resa hit, det känns väldigt spännande allting, säger hon.

Trots jetlag och många timmars flygresa vill Anderson komma igång. Direkt.

– Jag har hittills en framgångsrik karriär bakom mig i Kanada på universitetet, men det här är mitt första professionella uppdrag så jag är egentligen en rookie, alldeles färsk. Jag fick ett samtal i onsdags... och flög över. Allt gick väldigt fort.

Coach Joey Cafferky låg nedbäddad med feber och kunde inte ta emot sina nya spelare.

– Men om han kom hit och sa att vi skulle träna nu så skulle jag göra det utan problem. Jag är superladdad, jag är redo, säger Anderson.

Coley håller med. Lockarna i den högt uppsatta tofsen rör sig lika entusiastiskt som spelaren pratar om framtiden. Som börjar nu.

– Jag är sjukt trött men vill börja spela direkt, det ska bli superkul.

Anderson, som aldrig tidigare varit utanför Nordamerika, scoutade basketligan och Mark innan hon bestämde sig – även om det gick undan.

– Jag har förstått att det är ett år under utveckling med många unga spelare. Jag är här för att göra ett jobb, att hjälpa laget. Det blir en spännande utmaning att vara med om att bygga upp laget och höja det, oavsett vad det kommer innebära och vad vi måste gå igenom tillsammans.

Fredrik Almqvist, en av klubbens sportchefer är mycket nöjd med värvningarna.

– Det kommer bli jättebra det här. Med dem kommer vi kunna vinna matcher och hålla oss kvar. Det är viktigt att visa att vi kan leverera show här i Kinnahallen och vinna tillbaka publiken, säger han.

Han tror Anderson kommer bjuda på något alldeles extra.

– Publiken vill inte se standardspelaren, den vill ha något mer. De kommer älska henne, hon kommer vara överallt på golvet. Och Coley kommer hjälpa till därinne. Det kommer göra skillnad med de två tillsammans. De kommer hjälpa våra yngre tjejer som gjort det bra med tanke på att de unga och Markor.

9 december har Mark sin nästa match, Almqvist hoppas att de två amerikanskorna ska vara spelklara tills dess.

Chase Coley och Paloma Anderson har precis fått på sig Marks matchställ för första gången.
Foto: Mia Höglund
Chase Coley och Paloma Anderson har precis fått på sig Marks matchställ för första gången.

fakta

Nyförvärven

Chase Coley

Position: Power forward

Ålder: 22 år

Från: Minneapolis, Minnesota.

Längd: 192 centimeter

Kommer närmast från spel med University of Iowa.

Snittade: 8,9 poäng, 5,8 returer, 2,3 assist

 

Paloma Anderson

Position: Point Guard

Ålder: 24 år

Från: Phoenix, Arizona

Längd: 155 centimeter

Har spelat de senaste säsongerna med Acadia University i Kanada och blev senaste säsongen vald till årets spelare i ligan U sports.

Snittade: 18,7 poäng, 6,5 returer, 5,2 assist

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.