Annons

Nya besked från Jerebko om EM-kvalet i Borås: "Jag spelar"

Kinnasonen Jonas Jerebko spelar EM-kval i Borås - trots allt.
Sport • Publicerad 26 juni 2012
Foto: 

Jonas Jerebko berättade i BT i april att han kommer att avstå från att spela med landslaget i sommarens EM-kval på grund av en skadad hälsena, men nu skriver han på sin blogg att han kommer att spela i alla fall.

Det här betyder att Boråspubliken får chansen att se svensk baskets största fixstjärna på hemmaplan den 21 augusti då basketlandslaget tar emot Azerbajdzjan i Boråshallen.

Annons

Jerebko ansluter till en förturnering på Cypern 3-5 augusti. Första EM-kvalmatchen spelas den 15 augusti borta mot Bulgarien, och sedan alltså 21 augusti i Boråshallen. EM 2013 avgörs sedan i Slovenien.

Jerebko skriver i sin blogg att hans kropp har svarat bra på sommarvilan från NBA och att chansen att få representera sitt land är för bra för att avstå. Han tackar också flera av de ledande personerna i hans Pistons för deras stöd till det nya beslutet.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons