Annons

Ny streamingtjänst sänder Serie A och La Liga

Fotboll • Publicerad 6 augusti 2018
Cristiano Ronaldos matcher med Juventus kommer att sändas via en ny streamingtjänst i Sverige. Arkivbild.
Cristiano Ronaldos matcher med Juventus kommer att sändas via en ny streamingtjänst i Sverige. Arkivbild.Foto: Luca Bruno

Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen har skrivit på för Roma och Cristiano Ronaldo lämnar Spanien för spel i Juventus. Nu är det också klart hur den svenska tv-publiken ska kunna följa Serie A-fotbollen.

Sporträttighetsföretaget IMG startar en streamingtjänst där såväl italienska Serie A som spanska La Liga ska sändas. Matcherna streamas via dator och mobil samt i appar.

Annons

– Vi börjar med engelska kommentatorer men kommer att addera lokal kommentering. Det blir svenska referenter på sikt, säger Kristian Hysén, vd för IMG Nordic, till Aftonbladet.

Även i England införs en liknande tjänst. Där kommer dessutom en match per vecka från de båda ligorna att sändas på Facebook, skriver nyhetsbyrån Reuters.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons