Annons

Ny arbetsplats i Europa för Wejshag

Europatourkortet gled Anton Wejshag ur händerna.
Men en ny arbetsplats är säkrad – och nu hoppas han få delta i Scandinavian Invitation på Hills GC i Göteborg nästa sommar.
– Jag borde komma med, säger 27–åringen.
Golf • Publicerad 15 november 2018
Anton Wejshag, Borås Golfklubb, har säkrat en ny arbetsplats i Europa.
Anton Wejshag, Borås Golfklubb, har säkrat en ny arbetsplats i Europa.Foto: Bengt Lagerstedt

Efter 252 håls kvalspel på tre olika platser i höst står det klart att Anton Wejshag, Borås Golfklubb, får spela på Challengetouren 2019 – och har chansen till ett antal starter på Europatouren.

I slutsteget på Lumine GC, i Spanien, slutade han delad 37:a och två slag ifrån att säkra fullt Europatourkort. Han gick 69-67-69-69–71-69, totalt 14 under par.

Annons

Efteråt var det blandade känslor.

– Jag tror inte folk fattar hur det är att spela ett sådant här kval när hela året står på spel. Nu efteråt är jag helt tömd i skallen. Det tar så mycket energi, säger Wejshag och fortsätter:

– Det är såklart tungt när det var så nära och att man brände möjligheten, men samtidigt gick jag fem under par sista tio hålen när jag behövde bra spel som mest. Det känns ganska bra och det är kul att ta ett steg i rätt riktning.

Hans avslutning var viktig.

– Jag får en kategori på Europatouren och det kan ge ett par starter i de mindre tävlingarna.

Säsongen på Europatouren börjar nästa vecka. Anton Wejshag har anmält sig till två tävlingar i Sydafrika i december – och hoppas komma med i någon av dem.

Challengetouren inleds i vår. Spelschemat sätts i början av 2019.

– Många stora spelare har en gång startat där så jag ser fram emot detta.

Hur tänker du förbereda dig ekonomiskt?

– Om det ska kännas tryggt behöver jag nog få ihop upp mot en halv miljon kronor. Det hoppas jag kunna ordna och att jag kommer spela utanför Sverige underlättar ju att få sponsorer. Men jag har mycket jobb framför mig, säger Wejshag.

* Sveriges Europatourtävling heter numera Scandinavian Invitation och inte Nordea Masters.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons