Nordqvist i tätstrid efter sen uppryckning

Golf Artikeln publicerades
Anna Nordqvist från Eskilstuna ligger fyra efter andra dagen. Arkivbild.
Foto:Göran Söderqvist
Anna Nordqvist från Eskilstuna ligger fyra efter andra dagen. Arkivbild.

Anna Nordqvist är med i tätstriden i Ladies European Tour som pågår i Spanien. Jessica Karlsson tappade andra dagen, men är klar för att spela vidare i tävlingen.

Anna Nordqvist, som ledde efter första dagen, spelade svajigt på den andra rundan i Europatourtävlingen i golf i spanska Sitges och var på väg att tappa tätkontakten.

Då ryckte världstian upp sig och gjorde birdies på hål 12, 13 och 16. Därmed är den 29-åriga svenskan i allra högsta grad inblandad i toppstriden.

På sammanlagt sex slag under banans par – efter -1 på fredagen – är Nordqvist två slag bakom ledaren Nuria Iturrios, Spanien, på delad fjärde plats.

Jenny Haglund är delad sexa på fem under par och ytterligare sju svenskor klarade kvalgränsen och spelar vidare i helgen.

En av dem är ex-boråsaren Jessica Karlsson. Efter första dagen låg hon på en elfteplats efter att ha gjort fyra birdies på hål fem, tolv, 14 och 16 där hon slutade på två under par. Hon tappade dock och åkte ner till en 30:e plats efter andra dagen då slutade på ett över par samt gjorde birdies på hål fem och sju. Karlsson slog även bogey på de två första hålen samt på hål 16.