Annons

Mexiko besegrade regerande världsmästarna

Världsmästarna har fallit – åtminstone tillfälligt.
Mexiko skrällde rejält med 1–0 mot Tyskland i Moskva.
Fotbolls-VM • Publicerad 17 juni 2018

Undan gick det. Tre mexikaner sprintade som aldrig förr i kontring mot Tyskland efter en dryg halvtimme. Från Carlos Vela gick bollen till Javier Hernandez och vidare till Hirving Lozano.

22-åringen från PSV Eindhoven fick emot sig mittfältaren Mesut Özil, men fintade bort honom och drog in 1–0 bakom Manuel Neuer i tyska målet.

Annons

Euforin var total på de Mexiko-dominerade läktarna i Moskva.

Och lika total var succén för Mexiko-tränaren Juan Carlos Osorios kontringstaktik.

– Jag tror att Mexiko kan vinna mot Tyskland. De spelare som spelar VM för första gången måste förstå att det här är bara ännu en fotbollsmatch, sade colombianen på sin presskonferens i lördags.

För trots att Tyskland sedan försökte och försökte var det egentligen riktigt nära bara en enda gång – då Toni Kroos frispark gick i ribban via Mexiko-målvakten Guillermo Ochoas händer.

Tyskland gjorde sannolikt sin sämsta VM-match på år och dag.

Sviten med sju raka premiärvinster – de flesta med stora siffror – bröts.

Och plötsligt är den svenska VM-gruppen en mycket mer svårberäknad historia.

Medan så gott som alla experter räknat med en klar tysk seger och en kamp mellan främst Mexiko och Sverige om andraplatsen får alla scenarior nu skrivas om.

Inte minst för Sverige blir läget annorlunda då det som väntar i Sotji på midsommardagen nu blir ett Tyskland som sannolikt måste vinna för att ha en chans att gå vidare.

Å andra sidan var söndagskvällens Tyskland inte alls så bra som laget brukar vara. Passningsspelet gick trögt, chanserna uteblev och arbetsinsatsen – inte minst hemåt – var alldeles för svag.

Annons

Ett likadant tyskt spel i Sotji så har Sverige definitivt chansen.

Samtidigt har Mexiko visat sig vara ett betydligt bättre lag än många gissade på förhand.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons