Annons

Handfraktur stoppade Mattsson i OS-finalen

Snowboardåkaren Niklas Mattsson bröt big-airfinalen i OS efter en fraktur i handleden. Det uppger Sveriges olympiska kommitté (SOK).
Snowboard • Publicerad 24 februari 2018
Niklas Mattsson skadade tummen i första åket i big air-finalen.
Niklas Mattsson skadade tummen i första åket i big air-finalen.Foto: Andreas Hillergren/TT

Mattsson satsade på att göra en 1620 i första åket, men tappade kontrollen och slog i handen i landningen. Han grinade illa, tog av sig handsken och såg ut att ha mycket ont. Efteråt fick han handen lindad i målområdet, men kom aldrig till start i det andra av tre finalåk.

"Surt att jag inte kunde genomföra tävlingen, men smärtan var för stor. Jag kände att jag hade i finalen att göra, för hoppet jag landade under uppvärmningen kunde räckt till medalj", säger Mattsson i ett uttalande.

Annons

Mattsson, som har haft en stigande formkurva under OS, hade enligt det svenska lägret haft god medaljchans om han hade kunnat genomföra alla tre åken.

– Han är nog ganska knäckt nu, säger förbundskapten Jocke Hammar till TT.

Kanadensaren Sebastien Toutant tog guld i den första big air-tävlingen i OS-sammanhang. Silvret tog Kyle Mack, USA, och bronset gick till Billy Morgan, Storbritannien.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons