Lördagens sport: Oavgjort för Norrby, nytt VM-guld till Bobach

Lördagens sport i korthet: Norrby spelade 3–3 mot Rosengård och Ulricehamns danskor tog JVM-guld i orientering.
Sport • Publicerad 10 juli 2010

BILSPORT: Robin Rudholm slutade även i dag ohotad tvåa bakom Fredrik Larsson i Porsche Carrera cup. Därmed behåller boråsaren totalledningen i klassen, 22 poäng före Larsson.

ORIENTERING: Danmark, anfört av de två Ulricehamnslöparna Ida Bobach och Signe Klinting, vann JVM-guldet i stafett. Därmed blir Bobach ohotad VM-drottning med tre guld på tre starter. Hon tvingades stå över medeldistansen på grund av en stukad fot.

FOTBOLL: Norrby fick 3–3 mot Rosengård i en väldigt svängig match i söderettan. Boråslaget tog en tidig 1–0-ledning, då Daniel Eres slog till i tredje minuten. Norrby var sedan bäst i drygt tio minuter. Men Malmölaget tog över och vände till 1–2 efter mål i minuterna 16 och 25. De sista tio minuterna av första halvlek kom Norrby åter in i matchen, och Anders Johansson kvitterade till 2–2 i 43:e minuten, snyggt framspelad av Irfan Delimedjac.

Andra halvlek bestod länge av minst sagt torftigt spel. Rosengård var de som ens hade tendenser till målchanser. Därför kom 3–2-målet från Johan Sjögerén i 75:e minuten minst sagt oväntat. Något mindre oväntat lyckades Rosengård kvittera till 3–3 i 84:e minuten, efter en försvarsmiss i hemmalaget.

BASKET: Jonas Jerebko gjorde 16 poäng och tog fyra returer när Detroit Pistons vann med 89–84 mot LA Lakers under NBA Summer camp i Las Vegas.