Annons

Lööf seglar mot medalj

Fredrik Lööf tog brons i OS 2008 och kommer allt närmare en medalj även i detta OS.
Sport • Publicerad 2 augusti 2012

En ny seger på torsdagen befäste Lööfs och Max Salminens tredjeplats totalt i starbåt.

Fredrik Lööf och Max Salminen vann den åttonde seglingen i Weymouth och de är trea med två grundseglingar kvar. Förutom den första seglingen har de inte varit sämre än femma i något heat.

Annons

För första gången sedan den fjärde seglingen, där svenskarnas första seger kom, hade Lööf och Salminen ledande britterna Iain Percy/Andrew Simpson och tvåan Robert Scheidt/Bruno Prada bakom sig. I torsdagens första segling var Lööf och Salminen på fjärde plats.

Inför de två sista seglingarna är Lööf/Salminen åtta poäng från täten och en bakom andraplatsen. Gapet till polska Mateusz Kusznierewicz/Dominik Zycki har växt till 20 poäng.

Efter tionde och tolfte plats på torsdagen föll finnjolleseglaren Daniel Birgmark till nionde plats efter åtta seglingar.

Herrarnas 470 inleddes först på torsdagen och svenskduon Anton Dahlberg och Sebastian Östling inledde friskt med fjärde och sjätte plats, vilket gav tredje plats sammanlagt.

Den svenska trion i matchracing Elliott 6 m, Anna Kjellberg, Malin Källström och Lotta Harrysson, har bara två chanser kvar att spräcka segernollan. Den nionde förlusten kom mot Storbritannien.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons