Borås vann en mycket jämn match och har nu tagit fyra raka bortasegrar.
Basket • Publicerad 10 november 2017
Kvällens utmaning för Borås Basket är Jämtland borta.
Kvällens utmaning för Borås Basket är Jämtland borta.Foto: Johan Valkonen

När BT pratade med Boråstränaren på torsdagen sade han bland annat: ”Vi har hittat vår identitet i försvarsspelet.” Läs mer om förutsättningarna och BT:s tips här:

För John Brändmark går det åt rätt håll men han är inte nära comeback och får följa matchen framför datorskärmen:

Första perioden 22–24

Borås vann uppkastet men det var Jämtland som tog matchens första poäng.

Andreas Person gör Borås första poäng när han sänker en trea.

Drygt fyra minuter in i den första perioden står det 5–5 och det har varit slarvigt spel framåt från båda håll.

Nimrod Hilliard och radarpartnern Jyles Smith kombinerar sig vackert fram offensivt och den senare sätter 7–9.

Jämtland har fått stå och sikta ostört bakom trepoängslinjen vid flera tillfällen. Preston Purifoy har satt två raka treor. Ställningen med knappt två minuter kvar är 18–17.

Kroaten Marin Mornar får två straffkast och sätter båda - ställningen med 38 sekunder kvar är 20–21 i Borås favör.

Första perioden avslutas med en ”buzzer beater” från Jakob Sigurdarsson som sätter en trea som innebär att Borås vinner den första perioden med 22–24.

Det har varit ett högt tempo och starkt skytte från båda lagen, med över 50 procent, från golvet.

Person, har varit 100-procentig, och är poängbäst i Borås med 9 poäng.

Andra perioden 48–48 (22–24, 26–24)

Jämtlands William Paul har inlett den andra perioden starkt och har styrt offensiven med fem poäng och en assist. Ställningen just nu 28–28.

Jyles Smith drar på sig en foul efter att ha kastat i väg bollen i frustration efter att han och flera lagkamrater misslyckats att skicka in bollen.

Person är fortsatt het och när han sätter sina 17:e poäng, som innebar 31–36, tar Jämtland sin första timeout.

Borås fortsätter att ha ett bra skytte och har ryckt ifrån till 35–43. En stark orsak till detta stavas Andreas Person som har satt 4/4 treor och 3/3 tvåor och 2/3 från strafflinjen.

Brett Bisping kommer i obalans vid linjen och skickar iväg bollen rakt i gapet på William Paul som sätter 37–43. Efter detta tog Borås sin första timeout.

Jämtland har knappat in efter timeouten och tvingar coach Svensson att ta Borås andra timeout på kort tid. Ställningen är nu 42–43.

Det mesta har gått Jämtlands väg den senaste minuten och de har vänt underläget till 48–45. Men med fyra sekunder kvar sätter Marin Mornar en tvåa och får ett straffkast, som han sätter, och kvitterar till 48–48, vilket också blir halvtidsresultatet.

Tredje perioden 62–60 (22–24, 26–24, 14–12)

Nu är den andra halvleken i gång!

Hilliard gör de första poängen, båda från straffpunkten. 48–50.

Tre minuter in är det fortfarande väldigt lite som skiljer lagen åt i Östersund. Chanserna duggar tätt åt båda hållen men siktet är inte lika bra inställda som under den första. Ställningen just nu 55–53.

Timeout i ställningen 57–55.

Nej Borås har inte den bästa av perioder just nu. Henrik Svensson tvingas till ännu en timeout efter att Jämtland dragit ifrån till 62–57.

Jakob Sigurdarsson putsar till siffrorna efter timeouten när han sätter en trea. 62–60 blir slutresultatet och det är upplagt för en spännande avslutning.

Fjärde perioden

Lagen fortsätter att hålla jämna steg med varandra. Två minuter in i den avslutande perioden står det 63–62.

Borås amerikanska center, Jyles Smith, har spelat klart för matchen efter att ha dragit på sig sin femte foul. Tungt avbräck defensivt sett för Borås.

Borås är tillbaka i ledningen efter att Brett Bisping sätter två treor i rad. 63–68.

Andreas Person, som såg ostoppbar ut inledningsvis, har bara gjort två poäng i den andra perioden. Jämfört med 20 i den första.

Brett Bisping har klivit fram de senaste minuterna - ställningen just nu är 69–72.

Om Bisping kommit i gång för Borås så har Paul gjort det för Jämtland. Ställningen med drygt tre minuter kvar är 72–71.

Purifoy har gett Jämtland ledningen med 73–72 och Borås tar timeout.

2.22 kvar att spela och Sigurdarsson sätter två straffkast - 73–74.

1.51 Marin Mornar verkar ta ut alla sina aggressioner på korgen när han fullständigt smäller in 75–76 med en dunk.

William Paul svarar omgående 77–76.

1.24 Straffkast till Hilliard, han sätter första… och den andra, 77–78.

20 sekunder kvar 81–82!

Nikkarinen testar med en trea med 9 sekunder kvar - och missar!

Straffkast till Borås med 8 sekunder kvar. Jakob Sigurdasson kliver fram och sätter första…

… det andra kastet sätter han också!

Timeout Jämtland

Nytt straffkast till Borås. Hilliard kliver fram och sätter båda!

6.8 sekunder kvar

Där går slutsignalen! Borås vinner en mycket jämn match och har nu tagit fyra raka bortasegrar.