Jebali efter krysset: ”Viktigaste att vi inte förlorade”

Titeljagande Djurgården kom på besök - och det blev en händelserik tillställning.
Lagen fick dela på poängen efter 2-2 på Borås Arena.
Fotboll • Publicerad 19 september 2017

– Det var en tuff match. Det var högt tempo och vi kämpade hårt, säger Issam Jebali till C More.

Han fortsätter:

– Vi går inte igenom någon bra period. Vi har förlorat många matcher och Djurgården har gjort bra matcher. Det viktigaste är att vi inte förlorade. Vi får försöka att bygga på detta, det var en bra match. Resultatet var okej för båda lagen. Vi får försöka åka till Malmö och ta tre poäng, säger Jebali.

Elfsborg inledde förtroendeingivande de första minuterna. Men bakslaget kom ändå snabbt. I den åttonde minuten hittade Magnus Eriksson nätet från kort avstånd och fixade 1-0 till Djurgården. Sedan pressade bortalaget på ordentligt och skapade massvis av chanser.

Elfsborg ryckte upp sig och efter paus gjorde laget det bättre. I minut 67 lyckades de också kvittera. Simon Lundevall avlossade ett skott som gav en retur som Viktor Prodell tryckte in i mål.

Direkt efter 1-1 höjde Djurgården farten och satte tryck på Elfsborg. Och i den 74:e minuten chippade Kim Källström in ledningsmålet bakom Ellegaard.

Men bortalaget fick inte jubla länge. Tre minuter senare dömdes det straff till Elfsborg – och Jebali gjorde inget misstag. Han var säker från straffpunkten och ordnade 2-2, vilket blev slutresultatet.

Experten Alexander Axén:

– Jättekul match att titta på.

2-2 innebär att Elfsborg ligger på en tillfällig åttondeplats och att Djurgården tappar mark i toppstriden. Nu har Stockholmslaget sex poäng upp till Malmö FF och en match mer spelad.

Özcan Melkemichel sade så här efter matchen:

– Man är lite besviken, tittar man på matchen över 90 minuter är det kanske ett rättvist resultat.

Det var två handssituationer i matchen. Läs mer om det här.