Annons

Live 18.00: IFE – Inter Baku

Ett ineffektivt Inter Baku straffade till slut Elfsborg. Bt.se liverapporterar och bjuder på allt du behöver veta inför matchen.
Sport • Publicerad 17 juli 2014
Foto: JÃRGEN JARNBERGER

Liverapporteringen finns längs ned i artikeln.

Enda målet kom efter ett bolltapp av Johan Larsson.

Annons

– Jag gör ett misstag som kostar oss ett mål i dag och vi förlorar matchen på det. Det är mitt mål helt och hållet.

Inter Baku gjorde matchens enda mål i den 29 minuten. Men det kunde ha varit värre siffror för Elfsborg i paus när Europaspelet inleddes. Innan halvtidssignalen ljöd hade I motståndarna från Azerbajdzjan bland annat missat en nick i öppet läge, ett två-mot-noll-friläge och ett friläge från nästan halva planen.

– Det var för dåligt i dag. I första halvlek är vi alldeles för ängsliga och låter vi dem spela den fotbollen som vi vill spela. Vi kommer inte in i press, de låter inte oss komma runt och får oss att löpa mycket negativa meter. Äh, vi kommer inte alls till vår rätt, säger kaptenen Johan Larsson, som var inblandat i baklängesmålet.

– Jag får bollen och vill spela framåt men får inget riktigt alternativ och inget riktigt snack. Då ska jag vända hemåt och tror att jag har mer tid än jag har med tanke på utebliven kommunikation. Jag är inte bra nog när jag ska spela hem den.

Att chanserna uppstod menar Johan Larsson berodde på att Elfsborg aldrig fick press på deras bollhållare.

– Vi visste att det var ett passningsskickligt lag, vi är inte riktigt där i pressen. När de opressade är de ett bra fotbollslag när de får stå och prickskjuta in bollar. Det är under all kritik i dag.

Under den andra halvleken fortsatte chanskavalkaden. Azerbajdzjanerna kom i genom på sitt djupledsspel men fortsatte att missa, vilket öppnade upp för Elfsborg. Den vassaste chansen fick inhopparen Lasse Nilsson, men målvakten Lomaia Giorgi var kvickt nere och avvärjde till en resultatlös hörna. När Simon Hedlund sköt ett distansskott mitt i famnen var det sista möjligheten för boråsarna att kvittera.

– Jag är otroligt besviken på att vi inte får med oss ett bättre resultat. Men de är ett bra lag som gjorde det svårt för oss med sina djupledslöpningar. Samtidigt kommer vi inte upp i den nivån som vi vill. Vi har alldeles för lågt bolltempo, för få löpningar och får inte in bollen i boxen tillräckligt ofta, säger Marcus Rohdén.

Med tanke på hur många klara chanser de skapade, kan ni vara nöjda med att det bara blev 0-1?

– Just nu är det inte skönt att vi förlorade med ett noll. Men tittar man tillbaka på matchen så inser man att de har otroligt mycket frilägen. Absolut att vi ska vara glada att det inte blir två, tre eller fyra noll.

Annons

Johan Larsson:

– Ja, det får vi väl vara... eller jag kan inte säga att jag är glad när vi förlorat. Vi måste vinna hemmamatcher, det finns inte mer att säga än så.

Hur ser du på returmatchen?

– Vi anpassade oss lite väl mycket efter dem i dag (läs i går). Vi ska in och spela vårt spel. Vi ska dit, vinna matchen och ta oss vidare.

(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));

KOMMENTAREN

Klas Ingesson, manager: "Vi har pratat igenom matchen mot BP, som ingen av oss är nöjda med. Nu är det glömt och vi har haft två väldigt bra träningar tisdag och onsdag. Det är inte lätt för oss att ta ut laget, men det är angenäma problem. Inter Baku är ett bra lag, och för vår del gäller det att ha tålamod. Chanserna kommer, och då gäller det att vi sätter dem."

FRÅNVARO

Anton Lans är skadad.

FEM SENASTE

Elfsborg:

Brommapojkarna (h) 2–2

Djurgården (b) 1–1

Nordsjælland (n) 3–0

Malmö FF (h) 0–1

Örebro SK (h) 1–0

Inter Baku:

FC Tiraspol (h) 3–1

FC Tiraspol (b) 3–2

Sturm Graz (b) 3–2

Azal PFK (b) 3–1

FK Qabala (h) 0–0

RETURMÖTET

Torsdag 24 juli i Baku, Azerbajdzjan.

FÖLJ MATCHEN

Live på bt.se.

BT:S TIPS

Viktigt med seger och att hålla nollan på hemmaplan. 2–0?

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons