Annons

Liu Xiang ut i försöken

Liu Xiang ville ta ett nytt OS-guld, åtta år efter Aten.
Sport • Publicerad 7 augusti 2012
Foto: Daniel Ochoa De Olza

Och framför allt, få revansch för den tårdrypande sortin från Peking.

Men den kinesiska superstjärnan skadade sig svårt och föll redan på första häcken.

Annons

OS-guldet i Aten gjorde honom till det största kinesiska affischnamnet inför hemma-OS i Peking för fyra år sedan. Men Liu Xiangs hälsenor klarade inte den enorma pressen och han fick halta ut ur OS redan före försöken på 110 meter häck.

Ett hårt slag, berättade 29-åringen för TT i vintras.

– Självklart. Jag tog guld i Aten för åtta år sedan, så självklart var det en tuff tid efter Peking. Men jag hoppas att jag åtta år senare kan göra ett väldigt bra resultat i London, sade Liu Xiang då.

Men det slutade med ett nytt dråpslag. Liu, världstvåa inför OS, brakade med full kraft in i den första häcken och föll handlöst till marken.

Enligt de första rapporterna slet han av ena hälsenan.

– Jag är väldigt ledsen för hans skull, men också väldigt stolt. Han har jobbat väldigt, väldigt hårt för att komma tillbaka, säger kinesiske lagledaren Feng Shuyong.

Scenen väckte mycket sympati både från publiken och de andra idrottarna.

– Som han pressat sig själv för att komma tillbaka och så händer det här... det är sorgligt för vilken idrottare som helst, sade Usain Bolt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons