Annons
Skadad - och utslängd. Plötsligt tillbaka i Sverige jagar Likit Andersson, 35, nu ny klubb.
Sport • Publicerad 18 november 2008
Likit Andersson
Likit AnderssonFoto: Lennart Magnusson/arkiv

ISHOCKEY BORÅS

– Jag har blivit dåligt behandlad, men vill gå vidare så fort som möjligt, säger han.

Annons

Tidigt i oktober:

Likit Andersson spelade match med sitt Cardiff Devils (Wales), men fick en smäll på axeln och tvingades bryta.

Efter röntgen rekommenderade klubbläkaren operation – något Likit själv ville avvakta.

Anledningen: fyra månaders konvalescens.

– Jag var tveksam till om det var nödvändigt och ringde en läkare, en axelspecialist, i Sverige som jag känner sedan tidigare. Han fick information kring skadan och vi beslöt att inte operera.

Problem uppstod då Devils chefstränare Gerad Adams, med kort varsel, plockat in den kanadensiske backen Tyson Teplitsky som ersättare för svensken.

– Enligt vad som sagts fick han information om att jag skulle opereras och handlade efter det. Jag vet inte, men skit samma egentligen. Även om jag får acceptera att de inte vill ha kvar mig får det inte gå till hur som helst, säger Likit.

Den Nittorpsfostrade backen, som var kontrakterad till mars 2009, står nu helt utan arbetsgivare, efter att Devils utnyttjat en klausul om uppsägning i kontraktet.

– Tydligen fanns det en sådan. Men att man bara kan säga upp spelare hur som helst känns mycket tveksamt.

Kommer du att gå vidare med det här?

Annons

– Jag vet inte än. Jag har hjälp med att kolla upp vissa saker.

Var det aldrig aktuellt att operera?

– Nej, jag känner min kropp bäst och i samspråk med en svensk läkare var det ett ganska lätt beslut att ta.

Hur mår axeln i dag?

– Jag vilade i fyra veckor och har nu kört rehabiliteringsträning i lika många veckor. Jag känner mig stark igen och skulle kunna gå in i full hockeyträning i morgon.

Vad gäller ny klubbadress är ingenting klart – även om en del pekar på allsvenska Huddinge.

– Jag tränade med dem inför flytten till England och fick en bra bild av laget. Det skulle kunna vara intressant, säger han.

Huddinges sportchef Ulf Johansson till BT:

– Likit är en bra kille, med bra erfarenheter och den rutin vårt unga lag skulle må bra av. Men vi ska ta en ny kontakt i morgon.

BHC?

Annons

– Inte hört någonting, säger Likit.

Enligt uppgift har även rumänska SC Csikszereda (samma klubb där förre Nittorps-kompisen Patrik Wallenberg spelar) hört sig för.

– Jo, de ville att jag skulle komma på stört. Men jag vill inte ta några risker med axeln. Jag måste vara hundra först. Det tar någon vecka till.

Kan det ändå bli aktuellt?

– Kanske. Jag är som alltid öppen för förslag.

Likit Andersson

Född: 1973-02-24.

Längd/vikt: 184/90.

Klubbar: Borås HC (93–96), Mörrum (96–97), Deggendorf Fire (97–98), TSV Erding (98–99), Augusta Lynx och även Trenton Devils, Detroit Vipers, Brackneel Bees, Tigers Amsterdam (99-03), Greensboro Generals (03–04), Bakersfield Condors och även Frölunda/Borås HC (04–05), South Carlolina Stingrays och även Stockton Thunder, Trenton Devils (05-06), Eppan-Appiano (06-07), Totempo Hvik (07-08), Cardiff Devils (08)

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons