Nilsson om relationen med Haglund: ”Hamnade snett”

Fotboll Artikeln publicerades
Lasse Nilsson är premiärgäst i Alla hatar Borås, en podd som görs i samarbete med Borås Tidning.
Foto: Oskar Pålsson
Lasse Nilsson är premiärgäst i Alla hatar Borås, en podd som görs i samarbete med Borås Tidning.

I premiäravsnittet av podden Alla hatar Borås berättar Lasse Nilsson om hur det gick till när han hamnade i frysboxen.

– När Magnus kom tillbaka så hamnade jag och han ganska fort lite snett.

Alla hatar Borås är podden där musikern Adam Englund och Magnus Jason intervjuar lokala profiler. I premiäravsnittet, som släpps imorgon, är Elfsborgsanfallaren Lasse Nilsson gäst.

I en drygt timslång intervju berättar han om karriären från Brage till Elfsborg, via utlandsåren och tillbaka till Borås, där de senaste två säsongerna till stor del har tillbringats på bänken eller till och med på läktaren.

Och när frågorna om den förre Elfsborgs-tränaren Magnus Haglund ställs gör Lasse Nilsson avsteg från ”inga kommentarer”-policyn och ger sin bild av vad som hände.

Efter 6-0-förlusten mot Malmö FF lämnade Magnus Haglund tränaruppdraget.
Foto: Anders Robertsson
Efter 6-0-förlusten mot Malmö FF lämnade Magnus Haglund tränaruppdraget.

– När Magnus kom tillbaka så hamnade jag och han ganska fort lite snett. Jag ville försöka vara en drivande kraft runt träningarna och på planen och min typ av ledarskap var inte riktigt det han önskade. Jag ville gärna att vi skulle ha högt i tak och ställa höga krav på varandra. Det är möjligt att det kom ut fel vissa gånger.

Lasse Nilsson säger att han inte ångrar något och att han är den han är.

– Ibland är det till min fördel att jag är frispråkig och ibland inte. Summa summarum är att mitt ledarskap inte var önskvärt och då blev det mindre speltid.

I podden får han frågan om det var något speciellt uttalande som blev droppen.

– Nej det tror jag inte. Det var inte bara fotbollsrelaterat men fotbollen var en del i det också. Den typen av fotboll han ville spela innebar mycket inlägg. Det är inget jag tycker att jag är speciellt bra på jag tycker inte om att spela så.

– Det blev inte bra. Fotboll är en känslosport och jag vill vinna och då kan det bli så att man uttrycker sig för hårt ibland.

I podden berörs även BT:s avslöjande om spelaromröstningen, där 22 av 23 spelare angav att de saknade förtroende för Magnus Haglund. Men då tystnar Lasse Nilsson.

– Jag tror att jag låter bli att kommentera den grejen över huvud taget. Nu får vi försöka göra det bästa av situationen.

När det gäller framtiden nämner Lasse Nilsson Alexander Axén och Jimmy Thelin som två allsvenska tränare med gott rykte och är även öppen för att Elfsborg väljer en kvinna. Däremot ser han inte sig själv som något tränarmaterial.

– Jag tror inte att det är min grej. Jag ser ingen framtid i den delen av fotbollen

Trots guldet 2012 fick Jörgen Lennartsson sparken från Elfsborg.
Foto: Bengt Lagerstedt
Trots guldet 2012 fick Jörgen Lennartsson sparken från Elfsborg.

Lasse Nilsson var med även när Jörgen Lennartsson fick sparken från Elfsborg efter guldet 2012. Om det säger han idag:

– Jag älskar att vinna och hur det ser ut är mindre viktigt. Anders såg det i större perspektiv hur klubben fostrar sina spelare och det lade jag inte så mycket vikt vid.