Kräftgången fortsätter för Örebro

Utan att glänsa spelmässigt tog Kalmar tre poäng borta mot Örebro efter seger 1–0.
Sport • Publicerad 7 maj 2012

Målet kom tidigt och Kalmar hade sedan ett bra grepp om matchen och spelade taktiskt riktigt.

– En skitmatch, vi får vara glada för tre poäng. Spelet gladde nog ingen, sade segerskytten Erik Israelsson.

Örebros kräftgång fortsätter. Det hjälpte inte att att tränaren Sixten Boström övergav 4–3–3-systemet till förmån för en variant av 4–4–2. Det blev ingen direkt förbättring, ingen förbättrad kreativitet även om Boström var relativt nöjd med spelet.

– Nu är väl alla på stan nöjda, sade Boström lite ironiskt.

– Jag vill ge en eloge till spelarna som fått mycket skit på slutet. De kämpade och slet både defensivt och offensivt. Om vi fortsätter så här är jag övertygad om att vi kommer att ta första segern snart. Den känslan har både jag och spelarna, fortsatte han.

Tidigt Kalmarmål

Att Kalmar gjorde 1–0 redan efter tio minuter var givetvis inte nyttigt för hemmaspelarnas redan tilltufsade självförtroende. Några skrek på offside vid målet men hemmabacken Patrik Haginge som knockades av egna målvakten Tomer Chencinski upphävde offsiden. Kalmars Erik Israelsson hade gott om tid på sig innan han vräkte upp bollen i nättaket.

– Skönt att vinna, kul att göra mål. Fast det var en riktig skitmatch, sade Israelsson och skrattade.

Sen blev han snabbt mer allvarsam, han var inte alls nöjd med det spel Kalmar presterade.

– Det kändes som vi var rädda på plan. Vi vågade inte hålla i bollen på det sätt vi vill göra, jag tycker vi måste visa lite mer mod. Försvarsspelet var väl okej men vi släppte till lite för mycket hörnor för att det skulle vara riktigt bra.

Åtta raka utan seger

Örebros bästa kvitteringschans hade Christoffer Wiktorsson men hans mäktiga skott i första halvlek träffade klockrent i stolpen bakom Etrit Berisha.

I andra halvlek gjorde Örebro tre offensiva byten. En av inhopparna, Peter Samuelsson, hade två riktigt bra läge att spräcka hemmalagets nolla men Berisha i Kalmarmålet såg till att Kalmar inte tappade poäng på övertid som i matchen före mot Gais.

Tack vare segern hoppade Kalmar upp från tolfte till nionde plats i tabellen. Örebro har nu åtta raka matcher utan seger och sladdar sist i allsvenskan.