Klart: BT tv-sänder Häcken–Elfsborg

Fotboll Artikeln publicerades
Elfsborgs Rami Kaib och Häckens Viktor Lundberg i duell under det allsvenska mötet på Bravida Arena i våras.
Foto: /TT
Elfsborgs Rami Kaib och Häckens Viktor Lundberg i duell under det allsvenska mötet på Bravida Arena i våras.

På torsdag, 21 juni, spelar Elfsborg sommaruppehållets enda träningsmatch, borta mot Häcken.

Nu står det klart att bt.se kommer att tv-sända matchen.

– Vi gör en stor tv-satsning på lokalfotboll den här säsongen, och det känns fantastiskt roligt att nu kunna erbjuda våra prenumeranter att se en bortamatch med Sjuhärads enda allsvenska lag, säger Eric Klefberg, webbchef på Borås Tidning.

I onsdags återupptog Elfsborg träningen efter 15 dagars sommarsemester. I helgen åker laget, med nära och kära, till Varberg för ett litet läger, och nästa torsdag väntar alltså sommarens enda träningsmatch, borta mot BK Häcken på Bravida Arena.

Räkna med att Elfsborg kommer revanschsuget till Hisingen. Senaste bortamötet med BK Häcken slutade med en fiaskoartad 5–0-förlust, där två mycket uppseendeväckande självmål gjordes av Boråslaget. Dessutom blev Robert Gojani utvisad redan efter 19 minuters spel.

Elfsborg ligger på tolfte plats i allsvenskan, fyra placeringar bakom Häcken, och återstartar seriespelet borta mot Örebro den 8 juli.

Även förra sommaren livesände BT en Elfsborgsmatch, då 2–1-segern mot Kalmar FF på Viskavallen i Kinna. Den gången avgjorde Rasmus Rosenqvist, som i onsdags bröt låneavtalet med Helsingborgs IF och återvände till Elfsborg. Hans comeback i Boråslaget kan mycket väl ske på Bravida Arena.

– Att våra prenumeranter nu får chansen att se Elfsborg på datorn eller i mobilen samtidigt som VM rullar på tv:n känns väldigt bra, säger Eric Klefberg.

Senare samma kväll tv-sänder BT damderbyt Bergdalen–Sjömarken/Sandared i division ett.

Fakta

Så ser du matchen

Vad? BK Häcken–IF Elfsborg, träningsmatch.

När? Torsdag 21 juni, 13.00.

Kommentator: Joel Besseling, reporter.

Bisittare: Oskar Pålsson, fotbollskrönikör.

För att kunna se matchen på bt.se behöver du vara inloggad prenumerant. Så här gör du:

1. Gå in på www.bt.se

2. Klicka på Logga in uppe till höger

3. Skriv din e-postadress och ditt lösenord. Kommer du inte ihåg lösenordet så finns det en länk med texten: Glömt lösenord, där du kan ange din e-postadress och få det skickat till dig.

4. Om du inte har aktiverat ditt konto så finns det en länk med texten: Klicka här för att aktivera ett konto. Fyll i formuläret och ange ett lösenord för att komma i gång.

5. Sändningen kommer du att hitta på www.bt.se/sport

Om du inte redan är kund kan du göra ett dygnsköp eller ta en provprenumeration.

Visa mer...