Klappat och klart för en Boråsseger

Sport Artikeln publicerades

Anrin avgjorde i slutsekunden.

Med en sekund kvar av bortamötet mot Sundsvall hittade Dennis Springs fram till Christopher Anrin. Tiondelen senare sköt Anrin Borås till seger med 73-75.
– Otroligt skönt att se den gå in, säger matchvinnaren.

När Sundsvalls Antonio Kellogg kvitterade till 73 - 73 med 5,4 sekunder kvar att spela trodde nog det flesta av de 1 400 åskådarna i Sundsvalls sporthall att han ordnat en poäng åt hemmalaget. Men Christopher Anrin och framförallt Dennis Springs ville annorlunda. Med bara sekunder kvar att spela ryckte Springs in i tvåpoängsområdet, drog på sig bevakning och serverade Anrin som inte gjorde några misstag.
– Man vill ju självklart få ta sådana skott i slutskedet av en match. Det är värt ångesten det innebär att missa dem, särskilt vid sådana här tillfällen, säger Christopher Anrin.

Om slutet av matchen var glädjefyllt för Borås, var inledningen något annat. Efter en rad offensiva misstag av Boråsarna kunde Sundsvall gå fram till en 7–0–ledning, vilket föranledde Boråscoachen Anders Jonsson att ta time out.
– Vi hade fem stycken turnovers på våra sex första anfall och behövde få upp skärpan i laget, säger Jonsson.

Avbrottet tycktes tända bortalaget som, anförde av den eminente lille dribblern Dennis Springs (170 cm), snabbt både kunde gå ikapp och förbi Sundsvall till en 16–19–ledning efter den första quartern.

Återstoden av matchen kom att bli än mer dramatisk. Lagen följdes åt till 35–35 i halvtid innan Sundsvall kunde gå fram till en tvåpoängsledning inför slutakten. Väl inne i den sista quartern var det emellertid Borås som skaffade sig ett överläge och hade med fem minuter kvar en 57–62–ledning. Men efter att både Toni Cactas, Jonas Larsson och Dennis Springs missat skottförsök från trepoängslinjen kunde Sundsvall än en gång kvittera och skapa ett sanslöst slutsekundsdrama. Ett drama som alltså fick sin upplösning i och med Anrins tvåpoängare fram till 73–75.
– Det var otroligt tätt och mycket kamp i dag och ingen vacker basket direkt. Men vi vinner matchen och det är självklart väldigt skönt, säger Christopher Anrin.
– Vi gör ingen särskilt bra match och slarvar väl mycket i offensiven. Men samtidigt får man komma ihåg att Sundsvall är ett bra lag som gör det svårt för oss, säger Boråscoachen Anders Jonsson som efteråt var särskilt nöjd med att Christopher Anrin fick avgöra och Dennis Springs spel över hela planen.
– Dennis gör en riktigt bra match offensivt, men imponerar minst lika mycket defensivt. Han stoppade Sundsvalls Adam Alexander som bara gör två poäng på straff under hela matchen.

Oskar Magnusson