Kaib tog kompisens plats

Fotboll Artikeln publicerades
Rami Kaib gjorde A-lagsdebut i går – och spelade 90 minuter.
Foto:BOESEN MICHAEL BARRETT
Rami Kaib gjorde A-lagsdebut i går – och spelade 90 minuter.

Ljumsken stoppade Adam Lundqvist.

Då debuterade barndomskompisen från Nyköping, Rami Kaib, för Elfsborg.

– Jättenervöst, säger 18-åringen.

Från att inte ha spelat en minut i Elfsborgs A-lag – till att lira 90 i årets första match. Det blev verkligheten för 18-årige Rami Kaib mot Nordsjälland. Vänsterbacken fick rycka in när Adam Lundqvist saknades med ljumskbesvär.

– Buss- och båtresan hit var jobbig. Det var nervöst... Men jag tycker att det gick helt okej, jag fick slå några långa bollar tidigt, men sedan kom jag in i det bra, säger Kaib.

Han är, precis som nyss nämnde Lundqvist, från Nyköping.

– Vi har samma moderklubb (Nyköpings BIS) och hans bästa kompis är min storebror, så vi känner varandra väl.

Kaib kom till Elfsborg sommaren 2013 – och då hade Lundqvist en nyckelroll.

– Han var mycket involverad i att jag valde Elfsborg, han tog hand om mig när jag var här och gav mig en bra bild av klubben och staden.

Fiorentina ska ha varit med i jakten på dig?

– Jag var hos dem i Italien och provtränade en vecka, men kände direkt att det inte var rätt steg för mig. Mer än så var det inte.

Inför den här säsongen har Kaib fått ett lärlingskontrakt i Elfsborg.

Och nu är målet att peta just Lundqvist och ta en startplats?

– Haha, jag har sagt till honom att han får bli utlandsproffs snart så jag får lite utrymme... Nä, skämt åsido, jag vill ta det här året till att komma in i truppen och tempot innan jag slåss om en plats i startelvan.

Matchfakta

Nordsjälland–Elfsborg 4–2 (2–2)

Mål: 1–0 Martin Vingaard (5), 2–0 Tobias Mikkelsen (9), 2–1 Viktor Prodell (13), 2–2 Viktor Prodell (29), 3–2 Marcus Ingvartsen (51), 4–2 Souheib Dhaflaoui (67).

Varningar, Nordsjälland: Jonathan Vervoort. Elfsborg: Jörgen Horn.

Elfsborgs lag: Kevin Stuhr Ellegaard (Abbas Hassan, 46) - Anders Randrup (Liridon Gashi, 79), Sebastian Holmén (Ibrahim Dresevic, 83), Jörgen Horn, Rami Kaib - Marcus Rohdén (Rasmus Rosenqvist, 79), Henning Hauger (Anton Andreasson, 70) - Simon Hedlund, Viktor Claesson (Viktor Prodell, 9), Simon Lundevall (Emir Bajrami, 67) - Per Frick (Lasse Nilsson, 64).

Visa mer...