Annons

Johan Elmander snart i full träning

Vänta och se. Hoppas och tro, men också ta det som det kommer.
Sport • Publicerad 7 juni 2012
Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

För Erik Hamrén är Johan Elmander fortfarande aktuell för EM-premiären mot Ukraina på måndag.

Anfallaren deltog inte i den kollektiva träningen på Kontja-Zaspa, vanligtvis Dynamo Kievs bas men nu landslagets – och Ukrainas – träningsanläggning de kommande veckorna.

Annons

Men förbundskaptenen utesluter inte att han kan få tillgång till den hårt arbetande djupledslöparen när det bränner till på Olympiastadion.

– Han tränade fotboll själv i går (onsdag), och ska träna ensam i dag (torsdag) också. Sedan får vi se om han är i full träning med laget i morgon (fredag).

– Så här långt är det positivt. Min förhoppning är att han tränar i morgon eller på lördag, säger Erik Hamrén.

Hamrén är beredd att vänta in i det sista på Elmander.

– Jag vill inte låsa mig vid timmar eller dagar. Jag tar ut laget matchdagen och då får vi se hur det ser ut, säger han.

Markus Rosenberg är också på bättringsvägen.

– I övrigt är alla friska, säger Hamrén.

Lektion i fotarbete

Landslaget anlände till Platium Hotel några mil söder om Kiev på onsdagskvällen.

– Vi hade en bra flygning och fick ett fint välkomnande på hotellet. Det var fantastiskt, unga pojkar och flickor som dansade. Jag hoppas mina spelare lärde sig något för det hade ett riktigt bra fotarbete. Det har varit "världsklass". Frukosten, allt. Vi fick färska svenska tidningar. Jag klagar inte på något, säger förbundskapten.

Annons

Under torsdagens träning fick de som startade matchen mot Serbien i tisdags – eller gjorde längre inhopp – ta det ganska lugnt, medan övriga genomförde ett tuffare pass. På fredag trappas träningen upp och mer fokus läggs på taktiska övningar, inte minst på fasta situationer, defensivt som offensivt.

På presskonferensen tonade Hamrén ned kritiken mot två insläppta mål på hörnor och ett på frispark mot Island och Serbien.

– Vid hörnmålet vi släpper in ligger vi inte som vi ska i våra positioner. Då blir man oftast straffad. och det är inte bra. Hörnmålet mot Island kan ni ta bort, det tar jag på mig med sex byten och så vidare i slutet av matchen.

En mix

– Fokuserar vi bara defensivt kan jag garantera färre chanser för motståndaren, men vi får också ett mycket sämre anfallsspel. Så länge vi gör fler mål är jag nöjd. Vi har gjort åtta mål på de tre senaste matcherna och vunnit alla.

– Självklart tränar vi på det här sakerna, men för mig är det en mix och en fråga hur man vill spela fotboll, säger Hamrén.

Någon startelva mot Ukraina har han ännu inte i tankarna.

– Nej, det är några positioner där det rör sig om väldigt små marginaler kring vilka som ska spela. Jag har heller inte alla spelklara.

– Vi får se de närmaste dagarna vilka som är tillgängliga.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons