Hämtade in underlägen – men föll ändå

FOTBOLL Artikeln publicerades
Foto:Björn Olsson/TT

Elfsborg hämtade upp ett tvåmålsunderläge på kort tid och var på väg att gå mot ett oavgjort resultat.

Men ett sent mål i slutet fällde dem.

Det blev förlust (3-4) i träningsmatchen borta mot Nordsjälland.

– De var duktiga och skapade mycket lägen för varandra. Vi hade kanske lite svårt i vårt positionsspel i att sortera ut dem. Släppa in fyra mål är aldrig bra. Vi fick jobba mycket defensivt, när vi väl hade bollen offensivt så körde de rejält på oss, säger Joakim Nilsson, till C More efter matchen.

– Det var en spännande match. Vi möter ett tufft lag som har haft bra resultat. De spelar i ligan nästa vecka igen, så de är lite framför oss med kondition och så, säger Alex Dyer till C More efter matchen.

Han fortsätter:

– Det gick bättre i andra halvlek, när vi visste mer hur de spelar, och skapade ett par lägen i andra halvlek.

Nordsjälland pressade högt direkt från start och fick utdelning redan efter sju minuter då Marcus Ingvartsen slog in bollen via stolpen.

Det dröjde tills minut 24 innan Elfsborg kvitterade.

Därefter fortsatte hemmalaget med ett hårt tryck. I den 35:e minuten kom 2–1 genom Emiliano Marcondes som sköt in bollen efter ett inlägg från högerkanten. Det resultatet stod sig i halvtid.

I den 49:e minuten utökade Nordsjälland sin ledning efter lite slarv i Elfsborgsförsvaret. Då såg det ut att bli en klar gulsvart förlust.

Men Elfsborg hade ett par gyllene minuter. Först reducerade Jesper Karlsson till 3-2 genom ett hårt skott, strax innanför straffområdet, i minut 59.

Sex minuter senare stod Alex Dyer för en läcker kvittering. Han tog emot en passning av Daniel Gustavsson, vände upp och slog till med en volley över målvakten.

– Jag tänkte att får jag en bra touch så kan jag skjuta tidigt. Den hoppade upp och jag tänkte varför inte, det var ett skönt mål, säger Dyer.

Elfsborg lyfte sig efter det, men Nordsjälland kontrollerade alltjämt bollinnehavet och matchbilden.

Till sist fick hemmalaget också avgöra i den 87:e minuten med en boll i öppet mål.

– Det var jobbigt med ett sent mål. Vi är så klart besvikna med att förlora matchen så där, men vi ska ändå vara nöjda, säger Dyer.

– Det var ett riktigt bra test. Vi fick bra 90 minuter här och får se fram emot svenska cupen nästa vecka.

Issam Jebali missade söndagens match i Danmark.

– Han fick väldigt ont i magen i går kväll och har opererats akut i dag. Han lär bli borta 10–14 dagar, skulle jag säga, om jag får lov att vara läkare också, sade manager Magnus Haglund till C More inför matchen.

Även David Olsson har problem med sin blindtarm.

Så här startade Elfsborg:

Kevin Stuhr Ellegaard - Anders Randrup, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist - Alex Dyer, Simon Olsson, Emir Bajrami - Daniel Gustavsson, Lasse Nilsson, Simon Lundevall.

Byten i paus:

Jon Jönsson - Jörgen Horn

Adam Lundqvist - Rami Kaib

Lasse Nilsson - Viktor Prodell

Emir Bajrami - Rasmus Rosenqvist

Simon Lundevall – Jesper Karlsson.