Annons

Inget tv-avtal – kris för fransk fotboll

Fotboll • Publicerad 2 februari 2021
Danilo Pereira till höger i en närkamp med engelske mittfältaren Trevoh Chalobah i samband med helgens möte mellan Paris SG och Lorient.
Danilo Pereira till höger i en närkamp med engelske mittfältaren Trevoh Chalobah i samband med helgens möte mellan Paris SG och Lorient.Foto: David Vincent/AP/TT

Sänkta spelarlöner och till och med konkurs för några klubbar kan nu bli konsekvensen för franska högstaligan Ligue 1 efter att man misslyckats att förhandla fram ett nytt tv-avtal. Ligan har meddelat att de bud som inkommit från flera aktörer, bland annat Amazon och Discovery som äger Eurosport, inte ansågs tillräckligt intressanta för att gå vidare med, skriver tidningen Financial Times.

Under de närmaste dagarna ska ligan komma med besked hur man nu ska gå vidare och flera klubbordförande varnar nu för konsekvenser såväl för spelare som för klubbar. Ligue 1, med bland annat Olympique Marseille och Paris Saint Germain, har hamnat i en ekonomisk kris efter att spanska bolaget Mediapro som tidigare hade rättigheterna i oktober slutade att betala som konsekvens av coronapandemin. De båda parterna kom överens om att tv-rättigheterna skulle återgå till Ligue 1 men intresset har varit svalt och exempelvis franska Canal plus inkom inte ens med något bud.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons