Ingen Elm och Elmander i startelvan

Sport Artikeln publicerades

Rasmus Elm och Johan Elmander lär inte vara med i EM-startelvan mot Frankrike.

Elm kände sig krasslig och var inte med i den sista träningen medan Elmander rehabtränade.

Däremot är Jonas Olsson tillbaka i truppen efter ha blivit pappa till en dotter på söndagen.

Matchen mot Frankrike må vara betydelselös, eftersom det redan är klart att Sverige inte kan gå vidare, men det finns saker att spela för ändå.

Många spelare sitter på utgående kontrakt och får det bästa av skyltfönster att visa upp sig i, förbundet får nästan tio miljoner kronor för en seger och så vore en bra prestation en fin gest mot alla fans som rest ner till Ukraina.

Spioneri inte förgäves

Frankrikespionen Kjell Jonevret, som lagt ner månader på att kartlägga Frankrike till väldigt lite nytta, håller med.

– Mitt jobb är inte bortkastat, även om det så klart hade varit roligare om den här matchen hade varit lika avgörande som den mot Holland i kvalet.

Men samtidigt har jag märkt på killarna, lite överraskande, att de vill veta mycket och verkligen verkar vilja göra en bra avslutning, inte minst för supportrarnas skull, säger Jonevret.

Frankrike har överraskat med att släppa till väldigt lite defensivt, men eftersom de inte är helt klara för avancemang kan de inte vila spelare med tanke på fortsättningen.

Franska fuskare

Det finns dock sätt att störa dem på.

– Jag tycker det har varit förvånande att de inte släppt in fler mål, de har varit väldigt duktiga på att försvara sig. Samtidigt har de en del fuskare i laget. Alla tycker kanske inte det är jätteroligt att jobba hem alla gånger. Oftast är det när de attackerar som hårdast offensivt, även där de är mest sårbara, säger Jonevret.

Rasmus Elm och Johan Elmander har inte lämnat återbud till matchen, men det är knappast troligt att de får starta när de inte tränat dagen före match.