Hyllad av alla efter stora showen: "Värd 200 miljoner..."

Fotboll Artikeln publicerades
2–0, 3–0, 4–0. På tolv minuter gjorde Issam Jebali tre mål mot Sundsvall. Efteråt hyllades han av såväl med- som motspelare.
Foto:Petter Trens
2–0, 3–0, 4–0. På tolv minuter gjorde Issam Jebali tre mål mot Sundsvall. Efteråt hyllades han av såväl med- som motspelare.

Han gjorde tre mål, var bäst på plan och bjöd på en efterlängtad show.

Efteråt hyllades Issam Jebali, 24, av medspelare – och motståndare.

– Jag har i alla fall inte mött någon bättre spelare i allsvenskan i år, säger Sundsvalls målvaktsprofil Tommy Naurin till BT.

Naurin fick hämta bollen ur eget nät fyra gånger i går – tre av dessa efter klassavslut från Issam Jebali.

Elfsborgs sommarförvärv från IFK Värnamo hade stundtals rena lekstugan på Borås Arena.

– Som gammal Öisare påminner han mig väldigt mycket om Afonso Alves. Avig, slug och väldigt svår att ta bollen från. Han är den bäste spelare superettan sett sedan Viktor Claessons tid i Värnamo, och jag har i alla fall inte mött någon bättre spelare i allsvenskan i år, säger Sundsvalls målvakt.

Och ni hade koll på honom inför matchen?

– Vi fuskar inte med någon scouting, men han hade väl en hyfsad kväll om man säger så.

Jebali gjorde tre mål på tolv minuter i andra halvlek – och var nära mål ytterligare två gånger. Efter sin distinkta vristplacering, högklassiga nick och galanta chipp hyllades 24-åringen också av sina nya lagkamrater.

– Ett geni, säger Simon Hedlund.

– En spelare som alla lag behöver. Någon som gör det lilla extra, menar Viktor Claesson.

– Försvarare drömmer mardrömmar om hans skottfinter. Hans kvalitet är väldigt hög, han lyfter hela laget och är kylig i boxen. Det här är inte det sista vi ser av Issam Jebali på Borås Arena, säger Adam Lundqvist.

– Man ser ju på träning när han har sina dagar och är på humör. Issam har potential att bli riktigt, riktigt bra, säger Jon Jönsson.

Elfsborgssupportrarna var i extas efter tunisierns show och sjöng under långa stunder av andra halvlek ”Issam Jebali – han gör som han vill”. Och efteråt var huvudpersonen själv mest tacksam.

– Jag hörde supportrarna sjunga mitt namn, men förstod inte resten. Jag längtar redan till nästa match – jag vill visa dem att jag är stolt över att bära Elfsborgs tröja på planen, säger han.

Hur viktigt var det att göra dina första allsvenska mål?

– Mitt jobb är att hjälpa laget, och det viktigaste var att vi vann och höll nollan. Men jag är en offensiv spelare som ska göra mål och assists, så det är så klart skönt att göra det, säger Jebali.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson och övriga i lagledningen har från första stund uttalat Jebali som den självklare ersättaren till Viktor Claesson när denne lämnar för utlandet. Om nu inte Jebali hinner före:

– Han är inte till salu, säger Andreasson och skrattar.

Hur skulle du värdera hans marknadsvärde i dag?

– 200 miljoner...

Fakta

Jebali om sina mål

2–0 (minut 61):

”Jag vet att Simon Hedlund är väldigt snabb, så när han fick bollen var det bara att tajma rätt och hitta en bra yta. Hedlund passade mig och jag tog gott om tid på mig för att lägga bollen till rätta och placera den säkert i mål.”

3–0 (minut 64)

”Ett fantastiskt inlägg från Adam (Lundqvist). Jag behövde bara styra nicken rätt. Jag sa till Adam efteråt att mer än hälften av målet var hans...”

4–0 (minut 73)

”Viktor Prodell hoppade över snyggt, och sedan dribblade jag bort deras spelare. Jag fintade ner målvakten och chippade över honom. Oftast försöker jag dribbla runt målvakten i de lägena, men det var bra läge för en chipp nu...”

Visa mer...