Het islänning i sprutar in mål

Tre mål på två matcher. IFK Norrköpings Gunnar Heidar Thorvaldsson har glänst i allsvenskans omstart.
Sport • Publicerad 8 juli 2012

2–1 för Norrköping mot Kalmar kom efter två mål av islänningen.

IFK Norrköping och Kalmar kom båda till söndagsmatchen med segrar i den allsvenska omstarten i bagaget. Norrköping förlängde sin svit.

Det var visserligen Kalmar som tog ledningen efter dryga halvtimmen genom Abiola Dauda, men en kvart in i andra halvlek kom kvitteringen

genom en nick från Gunnar Heidar Thorvaldssons skalle, hans sjunde mål i årets allsvenska.

Därefter såg matchen länge ut som ett möte mellan två lag som båda var ganska nöjda med oavgjort.

Men Thorvaldsson var inte nöjd med det.

Med sju minuter kvar av ordinarie matchtid bjöd Kalmar-försvaret islänningen på utrymme och Thorvaldsson kunde sätta segermålet, 2–1, inför 7 502 åskådare på Nya parken.

Andra raka för Norrköping som kan börja titta uppåt i tabellen men mer dystert för Kalmar som efter en torsdagsförlust i Belfast i kvalet till

Europa League nu fick en dito i Norrköping.