Annons
– Det är blandade känslor men självklart är jag hur glad som helst, säger Almgren
Sport • Publicerad 4 augusti 2008
Johanna Almgren.
Johanna Almgren.Foto: Sofia Wellborg

Hanna Ljungberg ut.

Johanna Almgren in.

Annons

Signalerna har varit många.

Beskeden likaså.

I går blev det dock definitivt klart vad många hade befarat: Hanna Ljungberg missar OS.

Skadan i baksidan av låret är ännu inte helt läkt.

– Hanna är inte redo att spela matcher ännu och ingen kan säga om det tar tre eller fyra dagar eller ännu längre att komma tillbaka, säger förbundskapten Thomas Dennerby till TT.

– Därför var det inget svårt beslut att ta, men känslomässigt var det ett tufft.

Ex-byttorparen Johanna Almgren har tillsammans med Umeåanfallaren Lisa Dahlqvist och Malmökeepern Caroline Jönsson varit med som reserver under hela vistelsen i först Kina och nu Japan. På måndagförmiddagen fick hon beskedet av Dennerby att hon skulle ersätta Ljungberg.

– Han (Dennerby) kom in till mig på hotellrummet och berättade att Hanna inte kunde spela, och att han hade skrivit in mig i truppen istället.

– Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga. Samtidigt som jag blev själaglad led jag med ”Ljungan”. Men det här är hur stort som helst för mig, det har varit mitt mål under en lång tid och det är en dröm som går i uppfyllelse.

Om att det blev hon som fick fylla luckan efter Ljungberg istället för Dahlqvist:

Annons

– Jag har visat på träningarna att jag ville ha platsen om någon skulle gå sönder. Det var också det som Thomas sa var anledningen till att han valde mig; att jag visat bra inställning och tagit för mig.

Almgren var ett högaktuellt namn, efter sina nio raka landskamper när OS-truppen presenterades för en månad sedan. Förvånansvärt nog lämnades hon emellertid utanför.

Men nu är hon alltså tillbaka. Och någonting som talar för att Göteborgsspelaren kommer få speltid är det faktum att Linda Forsberg är uppsatt som mittfältare, trots att hon i Djurgården spelar som anfallare. Ett annat namn som på pappret skall lira på mittfältet men är ett tänkbart forwardsalternativ är Josefin Öqvist.

– Med tanke på att jag fått spela kontinuerligt tidigare så har jag ju en bra chans att få göra ett inhopp. Det vore hur stort som helst – att få ställa upp i Sveriges färger inför 60?000, det är nog inte mycket som slår det.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons