Annons

”Tycker det borde ha varit två hands”

Två situationer i första halvlek har blivit snackisar - Djurgårdens mål och när Anders Randrup nickade på Jonas Olssons arm i straffområdet.
– Jag tycker det borde ha varit två hands, säger Anders Andersson, expert i C More.
Fotboll • Publicerad 19 september 2017

I åttonde minuten: Kim Källström skruvar in en hörna i straffområdet som Jonas Olsson stöter fram med kroppen mot den vänstra stolpen där Magnus Eriksson står och rakar in 1-0.

Jonas Olsson i halvtid:

Annons

– Jag har armen invid magen, bollen touchar kanske magen och på handen, men jag försöker inte ta den med handen. Det är en bedömningsfråga.

I minut 22: Anders Randrup nickar en boll i straffområdet som träffar Jonas Olssons arm när han kastar sig åt sidan. Elfsborg vill ha straff, men domaren friar.

Efter reprisbilder var Anders Andersson säker på sin sak. Först kommenterade han den andra situationen:

– Det där menar jag är straff. Jag tyckte spontant det, och tycker definitivt det efter att ha sett reprisen. Vad gör han med armen där ute? Bollen träffar armen också vad det ser ut. En arm i onaturligt läge, bollen är på väg mot mål. Då är det en klar straff, säger Anders Andersson.

Andersson fortsatte senare:

– Man kan säga att Djurgården har marginalerna med sig i båda situationerna. Jag tycker det borde ha varit två hands.

– Jag hade inte protesterat om målet hade underkänts, säger Olof Lundh om Djurgårdens mål.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons