Annons

Hamrén: "Vi är på rätt väg"

Efter Sveriges seger i fotbolls-EM mot Frankrike (2–0) på tisdagen lämnade de svenska spelarna Ukraina och flög hem.
Sport • Publicerad 20 juni 2012
Foto: Sergei Grits

Förbundskapten Erik Hamrén stannade dock kvar på landslagets hotell i Kiev en natt till och på onsdagen höll han en presskonferens.

– Vi har uppträtt som vinnare även om vi inte vunnit de två första matcherna. För mig kan man vara vinnare även när man förlorar. Det handlar om att ha fokus på det man ska göra 24 timmar om dygnet. Att man tar det ansvaret som lag och grupp. Att visa den respekt mot varandra som krävs. Och det har vi gjort. Vi har verkligen gjort det.

Annons

– Det känns som vi är på rätt väg. Vi är inte där än, för då hade vi haft en kvartsfinal nu. Så enkelt är det. Vi är inte där än men för mig är vi på väg att bli det lag jag önskar att vi ska vara.

– Vi gjorde inte tre bra prestationer i EM. Vi gjorde en mindre bra halvlek mot Ukraina och inte allt mot England för att gå vidare, säger förbundskapten Erik Hamrén.

– Det vi snackat om efter de första två matcherna är att vi måste bli bättre på de matchavgörande momenten för att nå framgång. Ska vi spela det här spelet och skapa de här chanserna måste vi sätta chanserna. För det blir definitivt mer chanser för motståndarna.

Erik Hamrén är glad över det stöd laget fick under EM, både på träning och på matcher, av de tillresta supportrarna.

– Om man bortser från resultatet, vilket man inte kan göra i mitt jobb, har det varit fantastiska upplevelser med våra supportrar. Den stöttning vi fått. I går till exempel när nationalsången sjungs. Det tryck som är. Den öppna träningen. Då hade jag tårar i ögonen när jag skulle gå ut på mittplanen. Det är mycket känslor, säger Hamrén.

– All kritik som jag tycker är saklig och nyanserad, byggd på rätt fakta, tycker jag är helt okej. Den accepterar och respekterar jag. Vi har olika synpunkter på saker och ting. Det är naturligt. Jag tycker det har varit respekt, säger Hamrén om den kritik som riktats mot honom och landslaget under EM.

Erik Hamrén fick frågan om han tänker försöka övertala Olof Mellberg att fortsätta i landslaget.

– Jag pratade med Olof i går morse. Jag ville fråga vissa saker. Om läget varit rätt hade jag tänkt byta ut honom på slutet så han kunde bli hyllad. Men det var bäst att fråga honom för han hade kunnat bli sur också. Då pratade vi lite till och då sade han att till 99 procent hade han bestämt sig. Så vi får se, det var inte hundra ännu, säger Erik Hamrén.

– Men jag tänker inte övertala honom. Jag säger vad jag tycker och jag har sagt till honom att jag tycker att han ska köra vidare. Att han är bättre än kanske någonsin. Han skulle vara väldigt viktig för oss även om jag är säker på att han inte kommer att göra någon mer slutspelsmatch.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons