Gustavsson skadad – missar mötet med gamla laget

Fotboll Artikeln publicerades
Daniel Gustavsson.
Foto:Johan Valkonen/Arkiv
Daniel Gustavsson.

Daniel Gustavsson är skadad, ska magnetröntgas – och blir förmodligen borta några veckor.

Till att börja med missar Elfsborgs fartfantom mötet med sin gamla klubb, Örebro.

Gustavsson inledde säsongen övertygande med att göra två mål i 5–1-premiären borta mot Kalmar.

Men efter matcherna mot AIK (förlust, 2–1) och Djurgården (förlust, 3–0) har den 26-årige yttermittfältaren lidit av magsmärtor – varför han nu tagits ur fotbollsträning.

– Det började egentligen för fyra–fem veckor sedan, att jag kände av det lite efter matcher, men sedan har det försvunnit under den följande veckan, säger han.

Men nu, när matcherna kommer tätare, har Gustavsson i samråd med Elfsborgs läkare Matilda Lundblad, tagit beslut om att försöka åtgärda problemet permanent.

– Jag kan inte ge allt i maxlöpningar och när jag tar i, och då presterar jag inte på topp. Det är bättre att få det fixat så att det inte blir värre. Jag ska magnetröntgas i morgon (torsdag), så får vi se om det är en bristning eller inte, säger Gustavsson.

Läkare Lundblad säger:

– Daniel har sträckt till en magmuskel vilket gör att han inte kan röra sig som han ska, säger Elfsborgs läkare Matilda Lundblad.

Hon menar att det är svårt att ge en exakt prognos på när Gustavsson kan vara tillbaka.

– Det är inte lätt att säga, men vi förväntar oss i nuläget att han är tillbaka i full träning inom de närmaste veckorna, säger Lundblad.

Förvärrades skadan av att han spelade mot Djurgården?

– Nej, det blev varken bättre eller sämre av det.

Gustavsson kom till Elfsborg från Örebro SK i somras. På torsdagskvällen, med avspark klockan 18.30, möts de två lagen på Borås Arena i allsvenskans fjärde omgång.

– Många av de jag spelade med i Örebro har lämnat klubben, men självklart hade jag velat vara på planen. Det kommer bli en tuff match, Örebro har inlett säsongen starkt medan vi är oerhört revanschsugna efter att ha torskat två raka matcher, säger Gustavsson.