Annons

Grekiska ligan avbryts efter kaosscener

Samtliga matcher i den grekiska högstaligan i fotboll ställs in tillsvidare. Beskedet kommer efter helgens våldsamheter i matchen mellan Paok Thessaloniki och AEK Aten, där Paoks ägare bland annat tog sig in på planen till synes beväpnad.
Fotboll • Publicerad 12 mars 2018
Paoks ägare Ivan Savvidis (tvåa från höger) tog sig in på planen i söndagens ligamatch mot AEK Aten. Till höger i bakgrunden syns ex-elfsborgaren Niklas Hult.
Paoks ägare Ivan Savvidis (tvåa från höger) tog sig in på planen i söndagens ligamatch mot AEK Aten. Till höger i bakgrunden syns ex-elfsborgaren Niklas Hult.Foto: Uncredited

"Vi har beslutat att avbryta ligan. Den kommer inte att återupptas innan vi har ett tydligt ramverk, som alla skriver under på", säger Greklands vice idrotts- och kulturminister Georgios Vassiliadis.

De kaotiska scenerna på söndagskvällen inleddes när hemmalaget Paok fick ett mål bortdömt för offside i slutminuterna. Det ledde till att publik invaderade planen och bland dessa syntes Paoks ägare Ivan Savvidis, en av Greklands rikaste personer, som i ett hölster vid sidan bar vad som såg ut att vara en revolver.

Domaren ändrade sig senare och godkände målet.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons